0 0
Groene Knoflooksoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 liter groentebouillon
20 gram boter
8 tenen knoflook
1 courgette
300 gram bladspinazie
7 stuks bosui
250 ml slagroom (ongeklopt)
2 tlp cayennepoeder
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Groene Knoflooksoep

een lekkere griep-maaltijd om weer het gezonde pad op te gaan

Ingredients

Directions

Share

recept bitk groene knoflooksoep

 

De afgelopen maanden lijkt wel in het teken van de griep te hebben gestaan. Bijna iedereen die ik ken heeft wel een of andere variant hiervan te pakken gehad. Zelf heb ik het in januari al gehad, maar helaas toen Marcel het laatst kreeg was ik door mijn slechter weerstand weer de sjaak.

Tijd voor wat vitamines om weer op het gezonde pad te komen:‘The path to recovery’. Als ik ziek ben wil ik eigenlijk maar een ding: soep. Het is een soort ‘comfort food’ en als je het vers maakt een goede vitamine boost. Ik ging voor een soep vol met groene groentes: spinazie, bosuien en courgette. Daarnaast besloot ik ook heel veel knoflook toe te voegen. Groene Knoflook?! Nee gewone knoflook maar toen ik besloot deze soep te maken vond ik wel de geschikte naam voor deze soep. Een soep met heel veel knoflook die door de groente groen is, daarvoor vind ik de naam Groene Knoflooksoep erg geschikt.

Om de soep nog af te maken heb ik nog een klontje cayenne slagroom toegevoegd. Stokbroodje erbij en we hebben een lekkere griep-maaltijd om weer het gezonde pad op te gaan.

Steps

1
Done

Zet een grote soeppan op het fornuis en warm hierin een klontje boter in.
Voeg de geperste knoflook toe en bak die 5 minuten op een medium vuur. Laat de knoflook niet verbranden.

Snij de courgette in kwartjes en voeg deze toe aan de knoflook. Bak dit mee voor nog eens 5 minuten tot de courgette wat zachter is geworden.

2
Done

Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook en laat dit 10 minuten staan.

Snij de bos uien in ringen en voeg deze met de spinazie toe aan de soep laat dit nog 3 minuten staan tot de spinazie is geslonken.

3
Done

Pureer de soep. Gebruik hiervoor een staafmixer of een blender. Indien je een blender gebruikt pureer de soep dan in delen in de blender.

Breng de soep op smaak met zout en peper.

4
Done

Cayenne slagroom:
Klop de slagroom op met de cayenne peper.

Serveer de Groene Knoflook Soep met een theelepel cayenne slagroom erin.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Kip Katsu Curry Recipt | Buzz in the Kitchen
previous
Kip Katsu Curry
next
Bimi Beef Noedels
Kip Katsu Curry Recipt | Buzz in the Kitchen
previous
Kip Katsu Curry
next
Bimi Beef Noedels

Add Your Comment