Ingredients
-
600 ml kippenbouillon
-
100 ml + 1 etlp zonnebloemolie
-
1 rode ui
-
5 tenne knoflook
-
2 wortel
-
100 gram + 2 etlp bloem
-
1 etlp kerriepoeder
-
2 etlp honing
-
1 etlp soy sauce
-
1 laurierblad
-
1/2 tlp garam masala
-
4 stuks kipfilet
-
150 gram panko (Japanse broodkruimel)
-
1 ei
-
Serveer bij de kip katsu curry:
-
rijst
-
salade
Directions
Het kookboek ‘Gizzi’s Kitchen Magic‘ van Gizzie Erkine heb ik al zeker twee jaar in huis. Echter heb ik er tot heden nog maar één keer er uitgekookt. Ik besloot daar eens verandering in te brengen en een van mijn favoriete Japanse gerechten uit te maken: Kip Katsu Curry. Misschien denk je nu: Waarom heb je het dan nog niet eerder gemaakt? Omdat ik de verwachting had dat het heel moeilijk zou zijn om te maken. Boy was I wrong!
De enige plek waar ik eigenlijk tot heden kip katsu curry heb gegeten was bij Wagamama. Het is een van mijn favoriete recepten in het restaurant en was daarmee heel blij dat het recept in ‘Gizzi’s Kitchen Magic’ stond. Het gerecht is vrij makkelijk te maken. Het enige wat tijd kost is de saus daar ben je zo een half uur mee bezig.
De kip katsu curry is een niet ingewikkeld recept en daarom prima om doordeweeks te maken, plus het is ook nog eens heel erg lekker. Ik durf zelfs te zeggen bijna net zo lekker (als niet even) zoals die van Wagamama. Bij de kip katsu curry serveerde ik rijst en een simpele salade.
Steps
1
Done
|
Saus: Snipper de ui en hak de knoflook tenen fijn. Zet een diepe koekenpan of hapjespan op het fornuis en verhit hier 1 etlp olie in. Draai het vuur naar medium en fruit de ui en knoflook in de pan voor 2 minuten. Voeg de wortels toen, zet het vuur wat lager. Bak de wortels voor 10 minuten met de deksel op de pan, zodat ze zacht worden Blijf wel regelmatig in de pan roeren. |
2
Done
|
Roer de 2 etlp bloem en de kerriepoeder door de wortels en giet 1/3 van de bouillon erbij terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen. Als alles goed door is geroerd en er geen klonten meer zijn, voeg de soy sauce, honing en het laurierblad erbij. Zodra de saus kookt draai het vuur wat lager zodat het zachtjes pruttelt en laat dit 20 minuten staan. De saus wordt langzaam dik. |
3
Done
|
Intussen de kip... Neem drie diepe borden: *Maak indien gewenst vast de rijst en salade nu klaar.* |
4
Done
|
Als de saus nog 10 minuten moet: Zet een diepe koekenpan of wok op het fornuis en warm hierin 100 ml olie in. Haal dan de kipfilet achtereenvolgend door de bloem, ei en panko. Bak de gepaneerde kip in de olie voor 5 minuten aan beide kanten. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier. |
5
Done
|
Terug naar de Saus... Als de saus goed in is gedikt haal de pan van het fornuis en roer de garam masala er goed doorheen. Hou een zeef boven een diepe kom en zeef de saus. Druk met een pollepel goed alle sappen uit de groenten die overblijven. Serveer de kip met de saus er overheen, met als sides (indien gemaakt) de rijst en salade. |
One Comment Hide Comments
[…] Donderdag – kip katsu curry […]