1 0
Kip Katsu Curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

600 ml kippenbouillon
100 ml + 1 etlp zonnebloemolie
1 rode ui
5 tenne knoflook
2 wortel
100 gram + 2 etlp bloem
1 etlp kerriepoeder
2 etlp honing
1 etlp soy sauce
1 laurierblad
1/2 tlp garam masala
4 stuks kipfilet
150 gram panko (Japanse broodkruimel)
1 ei
Serveer bij de kip katsu curry:
rijst
salade

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Kip Katsu Curry

*recept van Gizzi Erkine

een van mijn favoriete Japanse gerechten

Ingredients

  • Serveer bij de kip katsu curry:

Directions

Share

Recipe Chicken Katsu Curry

 

Het kookboek ‘Gizzi’s Kitchen Magic‘ van Gizzie Erkine heb ik al zeker twee jaar in huis. Echter heb ik er tot heden nog maar één keer er uitgekookt. Ik besloot daar eens verandering in te brengen en een van mijn favoriete Japanse gerechten uit te maken: Kip Katsu Curry. Misschien denk je nu: Waarom heb je het dan nog niet eerder gemaakt? Omdat ik de verwachting had dat het heel moeilijk zou zijn om te maken. Boy was I wrong!

De enige plek waar ik eigenlijk tot heden kip katsu curry heb gegeten was bij Wagamama. Het is een van mijn favoriete recepten in het restaurant en was daarmee heel blij dat het recept in ‘Gizzi’s Kitchen Magic’ stond. Het gerecht is vrij makkelijk te maken. Het enige wat tijd kost is de saus daar ben je zo een half uur mee bezig.

De kip katsu curry is een niet ingewikkeld recept en daarom prima om doordeweeks te maken, plus het is ook nog eens heel erg lekker. Ik durf zelfs te zeggen bijna net zo lekker (als niet even) zoals die van Wagamama. Bij de kip katsu curry serveerde ik rijst en een simpele salade.

Cookbook - Gizzi Erkine Kitchen Magic

Steps

1
Done

Saus:

Snipper de ui en hak de knoflook tenen fijn.
Maak de wortels schoon en hak ze klein.

Zet een diepe koekenpan of hapjespan op het fornuis en verhit hier 1 etlp olie in. Draai het vuur naar medium en fruit de ui en knoflook in de pan voor 2 minuten.

Voeg de wortels toen, zet het vuur wat lager. Bak de wortels voor 10 minuten met de deksel op de pan, zodat ze zacht worden Blijf wel regelmatig in de pan roeren.

2
Done

Roer de 2 etlp bloem en de kerriepoeder door de wortels en giet 1/3 van de bouillon erbij terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
Giet langzaam beetje bij beetje de rest van de bouillon erbij.

Als alles goed door is geroerd en er geen klonten meer zijn, voeg de soy sauce, honing en het laurierblad erbij.
Roer dit goed door en breng het langzaam aan de kook.

Zodra de saus kookt draai het vuur wat lager zodat het zachtjes pruttelt en laat dit 20 minuten staan. De saus wordt langzaam dik.

3
Done

Intussen de kip...
Maak de kip schoon, in mooie plakken.

Neem drie diepe borden:
bord 1: 100 gram bloem,
bord 2: kluts het ei los
bord 3: doe de panko erin.

*Maak indien gewenst vast de rijst en salade nu klaar.*

4
Done

Als de saus nog 10 minuten moet:

Zet een diepe koekenpan of wok op het fornuis en warm hierin 100 ml olie in.

Haal dan de kipfilet achtereenvolgend door de bloem, ei en panko.

Bak de gepaneerde kip in de olie voor 5 minuten aan beide kanten. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier.

5
Done

Terug naar de Saus...

Als de saus goed in is gedikt haal de pan van het fornuis en roer de garam masala er goed doorheen.

Hou een zeef boven een diepe kom en zeef de saus. Druk met een pollepel goed alle sappen uit de groenten die overblijven.

Serveer de kip met de saus er overheen, met als sides (indien gemaakt) de rijst en salade.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Winterse Quinoa Soep
next
Groene Knoflooksoep
previous
Winterse Quinoa Soep
next
Groene Knoflooksoep

One Comment Hide Comments

Add Your Comment