Ingredients
-
1,5 liter runderbouillon
-
250 gram mihoen
-
1 paprika
-
200 gram bimi
-
1 Chinese kool
-
1 Spaanse peper
-
3 cm gember
-
2 tenen knoflook
-
1 etlp sesamolie
-
350 gram magere rundergehakt
-
1 tlp Chinese vijfkruidenpoeder
-
3 etlp soy sauce
-
2 etlp balsamico azijn
-
pinda's
Directions
Bij de Albert Heijn was een tijdje terug de groenten ‘Bimi’ in de aanbieding. Een groenten waar ik compleet onbekend mee ben en besloot daarom het als ingrediënt te gebruiken voor een noedels gerecht. Lekker simpele noedels voor een doordeweekse maaltijd.
Maar wat is bimi?
Bimi wordt wel het slanke zusje van de broccoli genoemd. Niet zo gek ook want bimi lijkt heel erg op broccoli. De smaak is echter milder dan broccoli. Het is een Aziatische groenten en daarom perfect voor mijn noedels gerecht.
Met de bimi besloot ik bimi beef noedels te maken: eiernoedels, met een rundergehakt mengels (met een van mijn favoriete kruides: Chinese 5 kruiden) en wat oosterse groenten (o.a. dus bimi). Het gerecht heeft veel smaak, is binnen een half uur klaar en daarom zo een fijn gerecht om doordeweeks klaar te maken.
Steps
1
Done
|
Maak de paprika schoon en snij hem in reepjes. Spoel de bimi af en snij het uiteinde van de steel eraf. Spoel de Chinese kool af en snij de kont eraf en de rest in repen. |
2
Done
|
Breng de bouillon aan de kook. Voeg de mihoen toe aan de bouillon en bereid ze volgens de verpakking. 5 minuten voordat de noedels eruit moeten, voeg de paprika, bimi en Chinese kool toe. Kook deze nog 5 minuten mee en giet vervolgens de groenten en noedels af. |
3
Done
|
Onder tussen... Schil en rasp de gember. Verhit de sesamolie in een wokpan en voeg de gember, Spaanse peper en geperste knoflook toe. Bak deze 2 minuten in de pan. Voeg de gehakt toe en rul deze voor 5-6 minuten. Roer de 5 kruiden, soy sauce en balsamico door het gehakt en laat dit nog eens 3 minuten staan. |
4
Done
|
In een schone kleine koekenpan rooster de pinda's voor 2-3 minuten. Schep de noedels en groenten op de borden. Schep de gehakt en pinda's erbij. Serveer direct. |