0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Saus
1 eetlepel sojasaus
1/2 theelepel suiker
1/4 theelepel (snufje) witte peper
1/2 theelepel dashi/bouillon poeder
1/4 theelepel oestersaus
Overige
1 eetlepel olijfolie
300 gram rijstcakes (langwerpig)
2 eetlepels water
2 lente-uien
1 theelepel sesamzaadjes
1 theelepel sesamolie

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Snelle Koreaanse Roerbak Rijstcakes (Tteokbokki)

Recept van AsianRecipesAtHome.com

Features:
  Cuisine:

   Ingredients

   • Saus

   • Overige

   Directions

   Share

   Snelle Koreaanse Roerbak Rijstcakes (Tteokbokki)

   Nu we al enige tijd niet naar het buitenland kunnen. Haal ik mijn hart op in de Aziatische supermarkt. Bij ons in het winkelcentrum hebben wij een gigantische en het liefst zou ik alles willen proberen. Vooral nu ik op Instagram een soort Asian Food obsessie lijk te hebben. Ik verlekker me aan filmpjes waar de heerlijkste Aziatische gerechten worden gemaakt. Daarom heb ik besloten gewoon zelf aan de slag te gaan met de hulp van de recepten die ik vind. Aller eerste wou ik aan de slag met rice cakes of tteok. Gestoomde rijst rolletjes (of plakjes) gemaakt van rijstebloem (of soms ook gewoon rijst).

   Ik heb al een hele tijd dit ingrediënt op oog en besloot een zak uit de diepvries mee te nemen. Vervolgens was het op zoek gaan naar een recept en via Pinterest kwam ik terecht op AsianRecipesAtHome.com. Zij hebben een Easy Korean Stir-fried Rice Cakes (Ganjang Tteokbeok) recept, waar van ik dacht dat kan ik wel maken. Ik besloot snelle Koreaanse Roerbak Rijstcakes te maken aan de hand van dit recept.

   Als ik met compleet onbekende ingrediënten voor mij aan de slag ga, maak ik graag gebruik van recepten van andere. Het geeft je een gevoel van wat het ingrediënt is en hoe je ermee aan de slag kan. Zo ook bij dit recept. Ik weet nu hoe de rijstcakes smaken en hoe ik ze in ingrediënten kan verwerken. Ik vond het onwijs lekker en maakte voor lunch het onderstaande recept gehalveerd. Je kunt het makkelijk ook als bijgerecht serveren en binnenkort zal ik zeker nog wat meer experimenteren. Ik heb immers nog een hele zak in de diepvries.

    

   Heb jij wel eens met rice cakes gekookt? Laat me vooral weten wat! Inspireer me.

    


   Het recept is van AsianRecipesAtHome.com

   Steps

   1
   Done

   Saus

   In een kom meng alle ingrediënten voor de saus. | Zet de kom opzij.

   2
   Done

   Roerbakken

   Spoel de rijstcakes onder koud water een paar minuten. | Was de lente-ui, snij het uiteinde af en de rest in ringen. |

   3
   Done

   Verhit olijfolie in een een wok en voeg de rijstcakes toe. Bak de rijstcakes 7 minuten tot de rijstcakes zacht zijn. | Voeg eventueel één eetlepel water toe om te voorkomen dat de rijstcakes aan de pan plakken. | Voeg de lente-uien en saus toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg eventueel nog één eetlepel water toe. |

   4
   Done

   Haal de rijstcakes uit de pan en doe ze op een bord of in een kom. | Roer de sesamolie door de rijstcakes en serveer met wat sesamzaadjes eroverheen.

   Wendy

   In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

   Gado Gado Quinoa en Tempeh -recepthoekje.nl
   previous
   Gado Gado met Tempeh en Quinoa
   Chinese Lente-Ui Pannenkoeken (Cong You Bing) - Recepthoekje
   next
   Chinese Lente-Ui Pannenkoeken (Cong You Bing)
   Gado Gado Quinoa en Tempeh -recepthoekje.nl
   previous
   Gado Gado met Tempeh en Quinoa
   Chinese Lente-Ui Pannenkoeken (Cong You Bing) - Recepthoekje
   next
   Chinese Lente-Ui Pannenkoeken (Cong You Bing)

   Add Your Comment