0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
260 gram bloem
190 ml heet water
6 stengels lente uien
olie (olijf of kokos)
witte peper
sesamzaad
zout
huishoudfolie

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Chinese Lente-Ui Pannenkoeken (Cong You Bing)

recept van Nom Life

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      Directions

      Share

      Chinese Lente-Ui Pannenkoeken

      Volgde je voorheen al Buzz in the Kitchen, dan heb je vast wel mee gekregen dat ik een half jaar Chinese Taal & Cultuur heb gestudeerd. Ik heb zelfs 1,5 maand in China naar school geweest voor de studie. Een tijd om nooit meer te vergeten. Helaas was ik toen nog niet de foodie zoals ik nu ben. Er zijn wel gerechten die ik nooit meer zou vergeten zoals Cong You Bing ook wel bekend als Chinese Lente-Ui Pannenkoeken of Scallion Pancakes.

      Een hartige pannenkoek met lente-ui en sesam erdoor en als je het los trekt een soort ‘flakey’ laagjes structuur heeft. Heerlijk! Het wordt een pannenkoek genoemd, maar het zou ook gezien kunnen worden als een soort van flatbread. Het is een echte Chinese streetfood, maar je kunt het ook in restaurants vinden. De pannenkoeken zijn een soort snack of bijgerecht.

      Vorig jaar sprong ik nog een gat in de lucht toen ik ze in de diepvries vond bij onze Oriental Supermarket. Nu vond ik een recept op Instagram en besloot een gokje te waren. Ben ik even blij dat ik die stap heb gezet, want het is zoveel lekkerder dan uit de winkel en tegelijkertijd onwijs makkelijk te maken. Aanrader dus!

      Het recept heb ik van het Instagram account: @nom_life

       

      Steps

      1
      Done

      In een kom meng de bloem en het hete water door elkaar met een spatel of houten lepel. | Kneed het deeg bij elkaar met je handen tot een bal. |

      2
      Done

      Vet een kom in met olie. | Doe de deegbal in de kom en bedek deze met huishoudfolie. | Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten. | Was en snij ondertussen de lente uien in dunne ringen.

      3
      Done

      Rol een dikke worst van het deeg en snij deze in 10 gelijke stukken. | Bestrooi een schone werkbank met bloem. | Rol een stuk deeg zo plat mogelijk uit met een deegroller. | Verdeel wat van de lente uien, sesam, witte peper en zout over het deeg. | Rol het deeg op (als een pannenkoek). | Rol het deeg vervolgens op als een jojo. | Doe wat witte peper en zout op het gerolde deeg en maak deze vervolgens weer zo plat als een pannenkoek met je deegroller.

      4
      Done

      Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. | Bak de pannenkoeken één voor één in de pan. 2 minuten aan elke kant tot elke kant lichtjes goud bruin wordt. | Serveer de pannenkoeken met wat sojasaus en chili olie.

      Wendy

      In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

      Snelle Koreaanse Roerbak Rijstcakes (Tteokbokki) - Recepthoekje
      previous
      Snelle Koreaanse Roerbak Rijstcakes (Tteokbokki)
      No Waste Preisoep - Recepthoekje.nl
      next
      No-Waste Preisoep
      Snelle Koreaanse Roerbak Rijstcakes (Tteokbokki) - Recepthoekje
      previous
      Snelle Koreaanse Roerbak Rijstcakes (Tteokbokki)
      No Waste Preisoep - Recepthoekje.nl
      next
      No-Waste Preisoep

      Add Your Comment