• Home
 • Diner
 • Parelcouscous met Paddenstoelen en Ruccola
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram parelcouscous
1 bouillonblokje (groente)
100 gram shiitake
100 gram champignons
2 tenen knoflook
2 eetlepels olie
zout
50 gram rucola
Parmezaanse kaas

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Parelcouscous met Paddenstoelen en Ruccola

Features:
  Cuisine:

   Ingredients

   Directions

   Share

   Dol op paddenstoelen als champignons en shiitake? Maak eens deze snelle vegetarische maaltijd: Parelcouscous met paddenstoelen en ruccola.

   Parelcouscous met Paddenstoelen en Ruccola

   Dingen als rijst, quinoa en zelfs pasta weeg ik normaal gesproken af, maar soms doe ik het ook uit de losse pols. Wat twee kanten op kan, maar meestal de kant van leftovers betekend. Vorige week maakte ik parelcouscous met ras el hanout groente uit de oven. Hoewel ik dit recept al 1001 keer heb gemaakt, was het mislukt. Althans de groente. Wat resulteerde dat ik veel te veel couscous had gemaakt. De volgende dag besloot ik van de leftover parelcouscous een heerlijk lunch te maken. Het werd uiteindelijk parelcouscous met shittake, champignons en rucola. Geen idee of het zou werken maar dat deed het gelukkig zeker. Lekker! Gelukkig was ik zo slim na het koken foto’s te maken zodat ik mijn nieuwe recept niet snel kon vergeten en kon delen.

    

   Steps

   1
   Done

   Breng een pan water met het bouillonblokje aan de kook. | Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de parelcouscous af.

   2
   Done

   Maak de shiitake en de champignons schoon. | Snij de paddenstoelen in reepjes. | Pel de knoflook en hak fijn.| Verhit de olie in een koekenpan. | Roerbak de paddenstoelen, knoflook en een snufje zout in de pan tot deze beetgaar en goudbruin zijn zo'n 6-8 minuten. | Haal de pan van het vuur.

   3
   Done

   Roer de parelcouscous door de paddenstoelen. | Serveer de parelcouscous met paddenstoelen met wat ruccola en Parmezaanse kaas eroverheen.

   Wendy

   In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

   No Waste Preisoep - Recepthoekje.nl
   previous
   No-Waste Preisoep
   Tempeh Poké Lunch Bowl - Recepthoekje.nl
   next
   Tempeh Poké Lunch Bowl
   No Waste Preisoep - Recepthoekje.nl
   previous
   No-Waste Preisoep
   Tempeh Poké Lunch Bowl - Recepthoekje.nl
   next
   Tempeh Poké Lunch Bowl

   Add Your Comment