0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram prei (restjes)
1/2 rode ui
1 bouillonblokje (groente)
1 eetlepel olie
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

No-Waste Preisoep

Features:
  Cuisine:

   Ingredients

   Directions

   Share

   Heb je nog het groene gedeelte van je prei over, maar gooi je dat gewoonlijk weg? Maak eens deze no-wast preisoep. Alleen dat onderste stukje wortels verdwijnt dan mogelijk in de prullenbak.

   No-Waste Preisoep

   Het afgelopen corona jaar ben ik mij veel meer gaan verdiepen in no-waste. Tijdens de eerste lockdown en in voorbereiding met 27-4 met mijn kinderen kwam ik toen o.a. de proefjes met de wortels van bosuien en prei tegen. Zet die in een glas met water en ze gaan weer groeien. Voor je het weet het je een nieuwe prei. (Het bovenstaande van ‘verdwijnt dan mogelijk in de prullenbak’ hoeft dus ook niet meer. Kook ik met prei gebruik ik veel al alleen het witte gedeelte. Waarom geen idee. Daarom besloot ik eens een soep van het groene gedeelte te maken. Ik ben dol op preisoep. Van die heerlijke dikke gebonden soep, dus waarom dat niet maken van het gedeelte van de prei wat ik normaliter weg gooi.

   De no-waste preisoep is vegetarisch en zorgt ervoor dat ik nooit meer iets van een prei hoeft weg te gooien. Uiteraard kun je dit recept ook echt prima gewoon maken met prei, maar ik koos voor de no-waste titel om juist te laten zien dat je alles van de prei kunt gebruiken. En dus zelfs een nieuwe prei kan kweken. Hier onder een afbeelding van prei wortels die na 5 dagen echt al flink waren gegroeid.

   Prei wortels hergebruiken

    

    

   Tip! 

   Het onderstaande recept is gebaseerd op 200 gram prei restjes. Heb je nou meer of minder is dit niet erg. Het enige wat je mogelijk aan moet passen is de hoeveelheid water en eventueel bij meer prei een extra bouillonblokje of iets meer ui.

    

   Voor meer soep recepten klik hier

    


   ENGLISH Recipe? – Wish this recipe was in English? Leave a comment below or send me a message on social media and I will provide you with it!

   Steps

   1
   Done

   Was de prei en snij in stukken. | Pel en snipper de ui. |

   2
   Done

   Verhit de olie in een soeppan. | Fruit de ui en de prei 5 minuten. | Schenk 500 ml water bij of meer tot de prei onderstaat. | Kruimel het bouillonblokje erbij. | Breng het water aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat het 15 minuten staan. | Pureer de soep met een staafmixer of een blender glad. | Breng de soep op smaak met zout en peper.

   Wendy

   In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

   Chinese Lente-Ui Pannenkoeken (Cong You Bing) - Recepthoekje
   previous
   Chinese Lente-Ui Pannenkoeken (Cong You Bing)
   Parelcouscous met Paddenstoelen en Rucola - Recepthoekje.nl
   next
   Parelcouscous met Paddenstoelen en Ruccola
   Chinese Lente-Ui Pannenkoeken (Cong You Bing) - Recepthoekje
   previous
   Chinese Lente-Ui Pannenkoeken (Cong You Bing)
   Parelcouscous met Paddenstoelen en Rucola - Recepthoekje.nl
   next
   Parelcouscous met Paddenstoelen en Ruccola

   Add Your Comment