Ingredients
-
250 gram sushi rijst / poké bowl rijst
-
2 mini komkommer
-
1 paprika
-
1 nori vellen
-
200 gram sambal goreng tempeh
-
Japanse Mayonaise
-
sojasaus
-
Sojaomlette
-
2 ei
-
1 eetlepel sojasaus
Directions
Tempeh Poké Lunch Bowl
Zin in sushi dan heb ik meestal pech, want ik ben de enige die sushi lust bij mij thuis. Ik eet het dus niet heel vaak, maar als ik dan zin in sushi hebt, dan ga ik voor een snelle poké bowl. Snell want alle ingrediënten (bijna) zijn al kant-en-klaar. Je kunt deze tempeh poké lunch bowl dus klaar hebben in 10 minuten. Klinkt goed en vult goed je buikje die zin had in sushi.
Het recept maakte ik overigens n.a.v. de booktour voor het boek ‘Het Huis onderaan de Klif’ van mijn boekenblog Leeshoekje.nl. Waar van de recensie van Marouscha (mijn schoonzus) a.s. woensdag op Leeshoekje.nl verschijnt.
Ingrediënten toegelicht:
Sambal Goreng Tempeh Kering – Zelf koop ik meestal kant-en-klare bij de Amazing Oriental Supermarkt. Als ik het wel zelf maak gebruik ik het recept van Culinessa.
Japanse Mayonaise – Meest bekende is Keypie, maar er zijn ook andere merken te krijg bij de supermarkt of de toko.
Poké bowl rijst – Ik maakte gebruik van de Lassie Voorgestoomde Poké Bowl Rijst te koop bij o.a. de Albert Heijn.
Steps
1
Done
|
VoorbereidingWas de komkommer en snij in plakjes. | Was de paprika en snij in dunne reepjes. | Snipper de nori vellen. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. |
2
Done
|
OmeletteIn een kom kluts het ei los met de sojasaus. | Verhit een klontje boter in een koekenpan. | Schenk het ei mengsel in de pan en bak de omelette tot de bovenkant bijna helemaal is gestold. | Vouw de omelette dubbel en haal het uit de pan. | Snij de omelette in reepjes. |
3
Done
|
BowlDoe de rijst in de kommen. | Doe een beetje sojasaus over de rijst. | Verdeel de komkommer plakjes, paprika reepjes, tempeh, omelette reepjes en nori velle snippers over de twee kommen. | Maak af met wat mayonaise over de kom. |