0 0
Tempeh Poké Lunch Bowl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram sushi rijst / poké bowl rijst
2 mini komkommer
1 paprika
1 nori vellen
200 gram sambal goreng tempeh
Japanse Mayonaise
sojasaus
Sojaomlette
2 ei
1 eetlepel sojasaus

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Tempeh Poké Lunch Bowl

Ingredients

  • Sojaomlette

Directions

Share

Tempeh Poké Lunch Bowl

Zin in sushi dan heb ik meestal pech, want ik ben de enige die sushi lust bij mij thuis. Ik eet het dus niet heel vaak, maar als ik dan zin in sushi hebt, dan ga ik voor een snelle poké bowl. Snell want alle ingrediënten (bijna) zijn al kant-en-klaar. Je kunt deze tempeh poké lunch bowl dus klaar hebben in 10 minuten. Klinkt goed en vult goed je buikje die zin had in sushi.

Het recept maakte ik overigens n.a.v. de booktour voor het boek ‘Het Huis onderaan de Klif’ van mijn boekenblog Leeshoekje.nl. Waar van de recensie van Marouscha (mijn schoonzus) a.s. woensdag op Leeshoekje.nl verschijnt.

 

Ingrediënten toegelicht:

Sambal Goreng Tempeh Kering – Zelf koop ik meestal kant-en-klare bij de Amazing Oriental Supermarkt. Als ik het wel zelf maak gebruik ik het recept van Culinessa.

Japanse Mayonaise – Meest bekende is Keypie, maar er zijn ook andere merken te krijg bij de supermarkt of de toko.

Poké bowl rijst – Ik maakte gebruik van de Lassie Voorgestoomde Poké Bowl Rijst te koop bij o.a. de Albert Heijn.

Steps

1
Done

Voorbereiding

Was de komkommer en snij in plakjes. | Was de paprika en snij in dunne reepjes. | Snipper de nori vellen. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.

2
Done

Omelette

In een kom kluts het ei los met de sojasaus. | Verhit een klontje boter in een koekenpan. | Schenk het ei mengsel in de pan en bak de omelette tot de bovenkant bijna helemaal is gestold. | Vouw de omelette dubbel en haal het uit de pan. | Snij de omelette in reepjes.

3
Done

Bowl

Doe de rijst in de kommen. | Doe een beetje sojasaus over de rijst. | Verdeel de komkommer plakjes, paprika reepjes, tempeh, omelette reepjes en nori velle snippers over de twee kommen. | Maak af met wat mayonaise over de kom.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Parelcouscous met Paddenstoelen en Rucola - Recepthoekje.nl
previous
Parelcouscous met Paddenstoelen en Ruccola
Parelcouscous met Paddenstoelen en Rucola - Recepthoekje.nl
previous
Parelcouscous met Paddenstoelen en Ruccola

Add Your Comment