0 0
Cheesy Tomaten Tortellini Soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Spaanse peper
4 tenen knoflook
1/2 bosje basilicuum
1 rode ui
8-10 tomaten (bv roma)
3 etlp balsamico
3 etlp slagroom (ongeklopt)
3 etlp zongedroogde tomaten
1 tlp uienpoeder
1 etlp Italiaanse kruiden
1 liter groentenbouillon
zout en peper
olijfolie
180 gram kaas tortellini
50 gram Parmezaanse kaas

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Cheesy Tomaten Tortellini Soep

Ingredients

Directions

Share

Cheesy Tomaten Tortellini Soep 04

Een van mijn favoriete recepten van het afgelopen jaar is toch wel mijn Spicy Tortellini Soep. Een onwijs makkelijk gerecht om te maken, boorde vol met groenten, heerlijke kaas tortellini en zo lekker.

Op Pinterest zag ik tortellini soep in een tomaten soep. Waarom ook niet. Ik besloot een lekker tomaten soepje te maken met kazige tortellini.  Je hebt niet alleen een heerlijk zelf gemaakte tomaten soepje, maar ook nog eens een goede maaltijdsoep door de tortellini in de soep.

Cheesy Tomaten Tortellini Soep

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 C

2
Done

Snij de tomaten in vieren en doe ze in een grote braadslede of ovenschaal.
Snij de Spaanse peper door midden en doe deze bij de tomaten.
Hak de tenen knoflook klein en doe die bij de tomaten.
Voeg wat zout en peper toe, besprenkel de tomaten met olijfolie en hussel alles door elkaar.

Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.

3
Done

Breng de bouillon aan de kook.
Voeg de tortellini toe en bereid deze volgens de verpakking. *Is de tortellini eerder klaar dan de tomaten uit de oven. Haal dan de tortellini in de bouillon van het vuur.

4
Done

Snipper de ui.

Zet een grote soeppan op het fornuis en fruit de ui in 1 etlp olijfolie. Blijf in de pan roeren.

Als de ui wat zacht is geworden voeg dan 3 etlp balsamicoazijn, de zongedroogde tomaten, uien poeder, Italiaanse kruiden, 1/2 tlp zout en 1/2 tlp peper toe. Blijf in de pan roeren tot de balsamico wat is verdampt.

Voeg 1 grote soeplepel bouillon toe en laat dit op een laag vuur staan tot de tomaten uit de oven kunnen.

5
Done

Haal de tomaten uit de oven en voeg alles uit de ovenschaal toe aan de uien. Roer dit 4 minuten op een laag vuur.

Voeg wat blaadjes basilicum toe en pureer de soep met een staafmixer of maak gebruik van een blender.

6
Done

Als de soep helemaal is gepureerd voeg de slagroom toe en roer deze door de soep heen.

Schep de tortellini met een schuimspaan uit de bouillon en voeg deze toe aan de tomatensoep, samen met de helft van de bouillon. *Met de bouillon bepaal jezelf hoe dik je de soep wilt hebben.

7
Done

Breng de soep op smaak met zout en peper indien nodig.

Haal de pan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer dit er goed door heen zodat het lekker smelt.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Spicy Ratatouille
Courgette Pesto Pasta | Buzz in the Kitchen recept
next
Courgette Pesto Pasta
previous
Spicy Ratatouille
Courgette Pesto Pasta | Buzz in the Kitchen recept
next
Courgette Pesto Pasta

Add Your Comment