0 0
Spicy Ratatouille

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 courgette
1 aubergine
2 paprika
1 rode ui
2 tlp tomaten tapanada
1 1/2 tlp sambal
3 tenen knoflook
500 gram passata di pomodoro
1 etlp balsamico azijn
1/2 bosje basilicum

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Spicy Ratatouille

*adaptatie Jamie Oliver

Wat Pit bij een Klassieker

Ingredients

Directions

Share

Spicy Ratatouille 03

Ratatouille een klassiek gerecht. Mag je wel experimenteren met klassiekers? Misschien ook niet maar Ratatouille is naar mijn weten behalve een Frans gerecht, een gerecht van gestoofde groenten waar heel goed overgebleven groenten voor gebruikt kunnen worden. Waardoor de bereiding heel variërend kan zijn. De basis is wel tomaat, courgette en aubergine daar hebben we ons dan ook aan gehouden.

We besloten Ratatouille te maken aan de hand van een recept van Jamie Oliver. We maakten het voor onze Sunday Diner. Braaf hadden we zaterdag alle boodschappen gedaan, zondag middag kijkend nogmaals naar de ingrediënten lijst bleek ik toch niet zo nauwkeurig alles hebben overgeschreven. Wat betekend improviseren met wat je in huis hebt. Jamies ratatouille is daarom iets anders geworden en werd Marcels ratatouille.

Ja afgelopen zondag stond ik niet in de keuken voor onze Sunday Diner maar was mijn vriend Marcel aan de beurt, met zijn vertrouwde vriend Bart aan zijn zijde om te helpen. De Ratatouille kreeg zijn eigen draai en werd geserveerd met saffraan rijst en een heerlijk gemarineerde ribeye. 

Spicy Ratatouille 04

Steps

1
Done

Zet een grilpan op het fornuis en laat deze warm worden.

Snij de courgette door de lengte.
Snij de aubergine in dikke plakken van ongeveer 1,5 cm

Gril de courgette en aubergine zodat ze lichtelijk geschroeid zijn zo'n 4-5 minuten.

Haal de groenten uit de pan en hak ze in grove stukken.

2
Done

Snij de paprika in brede repen en de rode ui in grove stukken.
Hak de knoflook fijn, *of gebruik een knoflookpers.

Zet een hapjespan met 1etlp olijfolie op het fornuis en voeg de paprika, ui, knoflook, tapanada en sambal toe. Laat dit vijf minuten staan terwijl je blijft roeren in de pan.

3
Done

Voeg de courgette, aubergine, balsamico en passata toe aan de pan en roer dit goed door elkaar.

Breng op smaak met zout en peper.

Leg de deksel op de pan en laat het 5 minuten pruttelen.

Voor het serveren maak het gerecht af met de basilicum blaadjes.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Kokos Ananas Cake
next
Cheesy Tomaten Tortellini Soep
previous
Kokos Ananas Cake
next
Cheesy Tomaten Tortellini Soep

Add Your Comment