0 0
Kokos Ananas Cake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
90 gram geraspte kokos
113 gram ongezouten boter
170 gram bloem
1/2 tlp baking soda
1/2 tlp zout
225 gram suiker
3 ei
235 ml karnemelk
425 gram ananas (uit blik)
keukenpapier

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Kokos Ananas Cake

Kokos en Ananas een tropische combinatie

Ingredients

Directions

Share

BITK Recept - Kokos Ananas Cake

Een van mijn absoluut favoriete cakes is mijn Pineapple Upside Down cake. Zo lekker Ananas met pecannoten. En dat terwijl ik eigenlijk niet altijd even dol bent op fruit wat verwarmd wordt. Je zult hier niet snel een appeltaarten recept van mij vinden. Ananas daarin tegen ben ik echt dol op.

Een van mijn favoriete sites op inspiratie te doen is die van the foodie queen in mijn ogen: Martha Stewart. Op haar site vond ik een recept voor een Coconut Pineapple Bread. Dat bracht mij op het idee om een Kokos Ananas Cake te maken. Kokos en Ananas een perfecte tropische combinatie, dat ik daar niet eerder op ben gekomen!

Kokos Ananas Cake 03

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 175 C

Bekleed een bakplaat en een cakeblik met bakpapier.

2
Done

Verspreid de kokosrasp over de bekleden bakplaat en zet deze voor 3-5 minuten in de oven tot ze licht geroosterd zijn. *let op dat de kokos niet verbrand.

Haal de kokos uit de oven en laat het afkoelen.

3
Done

Leg de ananas op een bord bekleed met keukenpapier zodat het wat kan uitlekken. * Het is belangrijk dat er flink wat vocht uit de ananas is.

4
Done

In een kom geschikt voor een mixer meng de boter en suiker samen tot een kruimige substantie.

Voeg de eieren één voor één toe aan de suiker.

5
Done

In een kom meng de bloem, bakingsoda en zout samen.

Voeg de bloem om en om met de karnemelk toe aan het suikermengsel. Mix alles samen tot een goed cake beslag.

6
Done

Haal de mixer uit het beslag en vouw met een spatel 2/3 van de kokos door het beslag.

Snij de (indien nodig) uitgelekte ananas klein en vouw deze door het beslag heen met een spatel.

Schenk het beslag in het cakeblik en doe de overgebleven kokosrasp er overheen.

Zet de cake 40-50 minuten in de oven. *controleer of de cake klaar is door een satéprikker in het midden te doen. Als deze er schoon uitkomt is de cake klaar.

Haal de cake uit de oven en laat hem helemaal afkoelen.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Spinaziestampot met spekjes
next
Spicy Ratatouille
previous
Spinaziestampot met spekjes
next
Spicy Ratatouille

Add Your Comment