Ingredients
-
100 gram per persoon tagliatelle
-
1 courgette
-
50 ml kookroom
-
bosje basilicum
-
8 takjes munt
-
2 tenen knoflook
-
4 etlp pijnboompitten
-
2 etlp parmezaanse kaas
-
In Huis
-
olijfolie
-
zout en peper
Directions
Pasta Pesto ik ben er dol op, romig en vol met smaak. Soms maak ik zelf pesto, maar andere keren vind ik het net zo makkelijk om kant-en-klaar te halen. Van origine hoort Pasta Pesto natuurlijk zonder groenten, maar courgette is groen dus niemand die het ziet? Ik maak namelijk graag wat pasta met groenten. Op die manier kan ik het beter aan mijzelf verantwoorden of zo, even wat extra groenten. Het werd courgette pesto pasta, waarvoor ik een frisse pesto maakten. Niet alleen basilicum maar ook munt voegde ik toe aan deze romige pesto en daarbij maakten ik tagliatelle. Dat is toch wel mijn go-to pasta als ik pesto eet!
Steps
1
Done
|
Bereid de tagliatelle volgens de verpakking. |
2
Done
|
Pesto: Doe de helft van de basilicum, de munt, knoflook, 2 etlp pijnboompitten, 1 1/2 etlp Parmezaanse kaas, 2 etlp olijfolie en een snufje zout en peper in een blender en meng het tot een pesto saus. Proef of de pesto nog wat smaakmakers nodig hebben (basilicum, munt, olijfolie, zout). |
3
Done
|
Snij de courgette in blokjes en bak ze in 1 etlp olijfolie in een koekenpan. Ongeveer 4-5 minuten. Voeg de pesto toe aan de courgette en schenk de kookroom beetje bij beetje erbij. Zo bepaal jezelf hoe dik je de saus wil. Meng het goed door elkaar en laat het 3 minuten staan. *Is de saus te dik doe er dan wat kookvocht nog bij. |
4
Done
|
Verdeel de pasta over de borden en doe hier een schep courgette pesto op. Serveer met wat extra parmezaan en basilicum. |