Ingredients
-
1 Spaanse peper
-
4 tenen knoflook
-
1/2 bosje basilicuum
-
1 rode ui
-
8-10 tomaten (bv roma)
-
3 etlp balsamico
-
3 etlp slagroom (ongeklopt)
-
3 etlp zongedroogde tomaten
-
1 tlp uienpoeder
-
1 etlp Italiaanse kruiden
-
1 liter groentenbouillon
-
zout en peper
-
olijfolie
-
180 gram kaas tortellini
-
50 gram Parmezaanse kaas
Directions
Een van mijn favoriete recepten van het afgelopen jaar is toch wel mijn Spicy Tortellini Soep. Een onwijs makkelijk gerecht om te maken, boorde vol met groenten, heerlijke kaas tortellini en zo lekker.
Op Pinterest zag ik tortellini soep in een tomaten soep. Waarom ook niet. Ik besloot een lekker tomaten soepje te maken met kazige tortellini. Je hebt niet alleen een heerlijk zelf gemaakte tomaten soepje, maar ook nog eens een goede maaltijdsoep door de tortellini in de soep.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 C |
2
Done
|
Snij de tomaten in vieren en doe ze in een grote braadslede of ovenschaal. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven. |
3
Done
|
Breng de bouillon aan de kook. |
4
Done
|
Snipper de ui. Zet een grote soeppan op het fornuis en fruit de ui in 1 etlp olijfolie. Blijf in de pan roeren. Als de ui wat zacht is geworden voeg dan 3 etlp balsamicoazijn, de zongedroogde tomaten, uien poeder, Italiaanse kruiden, 1/2 tlp zout en 1/2 tlp peper toe. Blijf in de pan roeren tot de balsamico wat is verdampt. Voeg 1 grote soeplepel bouillon toe en laat dit op een laag vuur staan tot de tomaten uit de oven kunnen. |
5
Done
|
Haal de tomaten uit de oven en voeg alles uit de ovenschaal toe aan de uien. Roer dit 4 minuten op een laag vuur. Voeg wat blaadjes basilicum toe en pureer de soep met een staafmixer of maak gebruik van een blender. |
6
Done
|
Als de soep helemaal is gepureerd voeg de slagroom toe en roer deze door de soep heen. Schep de tortellini met een schuimspaan uit de bouillon en voeg deze toe aan de tomatensoep, samen met de helft van de bouillon. *Met de bouillon bepaal jezelf hoe dik je de soep wilt hebben. |
7
Done
|
Breng de soep op smaak met zout en peper indien nodig. Haal de pan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer dit er goed door heen zodat het lekker smelt. |