Ingredients
-
1 liter groentebouillon
-
20 gram boter
-
8 tenen knoflook
-
1 courgette
-
300 gram bladspinazie
-
7 stuks bosui
-
250 ml slagroom (ongeklopt)
-
2 tlp cayennepoeder
-
zout en peper
Directions
De afgelopen maanden lijkt wel in het teken van de griep te hebben gestaan. Bijna iedereen die ik ken heeft wel een of andere variant hiervan te pakken gehad. Zelf heb ik het in januari al gehad, maar helaas toen Marcel het laatst kreeg was ik door mijn slechter weerstand weer de sjaak.
Tijd voor wat vitamines om weer op het gezonde pad te komen:‘The path to recovery’. Als ik ziek ben wil ik eigenlijk maar een ding: soep. Het is een soort ‘comfort food’ en als je het vers maakt een goede vitamine boost. Ik ging voor een soep vol met groene groentes: spinazie, bosuien en courgette. Daarnaast besloot ik ook heel veel knoflook toe te voegen. Groene Knoflook?! Nee gewone knoflook maar toen ik besloot deze soep te maken vond ik wel de geschikte naam voor deze soep. Een soep met heel veel knoflook die door de groente groen is, daarvoor vind ik de naam Groene Knoflooksoep erg geschikt.
Om de soep nog af te maken heb ik nog een klontje cayenne slagroom toegevoegd. Stokbroodje erbij en we hebben een lekkere griep-maaltijd om weer het gezonde pad op te gaan.
Steps
1
Done
|
Zet een grote soeppan op het fornuis en warm hierin een klontje boter in. Snij de courgette in kwartjes en voeg deze toe aan de knoflook. Bak dit mee voor nog eens 5 minuten tot de courgette wat zachter is geworden. |
2
Done
|
Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook en laat dit 10 minuten staan. Snij de bos uien in ringen en voeg deze met de spinazie toe aan de soep laat dit nog 3 minuten staan tot de spinazie is geslonken. |
3
Done
|
Pureer de soep. Gebruik hiervoor een staafmixer of een blender. Indien je een blender gebruikt pureer de soep dan in delen in de blender. Breng de soep op smaak met zout en peper. |
4
Done
|
Cayenne slagroom: Serveer de Groene Knoflook Soep met een theelepel cayenne slagroom erin. |