0 0
Zoete Aardappel Gehaktschotel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 grote zoete aardappel
2 etlp melk
50 gram + extra boter
350 gram magere rundergehakt
1 rode ui
300 gram wortels
150 gram doperwten (diepvries)
150 gram mais (uit blik)
1 tlp piment
1 1/2 tlp chilipoeder
1 etlp Worcestershiresaus
1 tlp tabasco
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Zoete Aardappel Gehaktschotel

Wat een Sheppards Pie moest worden werd wat anders.

Ingredients

Directions

Share

Sweet Potato Meat Pie - Buzz in the Kitchen

Midden in een verhuizing recepten uit proberen blijkt geen strak plan te zijn. Ik heb namelijk al wat van mijn kruiden verhuist of in gepakt zodat mijn keukenkastjes er minder vol uit zien als we bezichtigingen hebben. Maar ja ik wou een Sheppard’s Pie maken en eenmaal thuis bleek dat ik bijna geen een van de kruiden in huis had. Wat betekende met de ingrediënten die ik wel had (wat mogelijk sommige wenkbrauwen doet omhoog gaan) improviseren en een ander recept maken.  Zo werd mijn Sheppard’s Pie, een Zoete Aardappel Gehakt Schotel.

De onderste laag is een heerlijk gehakt mengsel vol met groenten en een wat pittige smaak. Daarboven een in de oven gebakken zoete aardappel laag die perfect de balans maakt met de pit in het gehakt. De combinatie pittig en zoet zoek ik graag op in gerechten (Te denken aan mijn Caribische Garnalen Quinoa). Als je het juist weet te combineren ontstaat er een heerlijke balans van smaken. Dat heb ik ook hier met mijn improvisatie gedaan.

Sweet Potato Meat Pie

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een ovenschaal in met wat boter of olijfolie.

2
Done

Schil de zoete aardappel en hak deze in stukjes. Doe de aardappels in een klein pannetje met water en breng het water aan de kook. Laat de aardappels vervolgens nog 15-20 min staan tot ze zo zacht als boter zijn als je met een vork erin prikt.

Giet de aardappels af. Doe de aardappels terug in de pan en voeg de boter en melk toe. Pureer dit tot een romig geheel.

3
Done

Maak de wortels schoon en snij deze in plakjes. Kook de wortels in een pannetje met water voor ongeveer 10 min. Giet ze vervolgens af.

4
Done

Zet een koekenpan op het fornuis met 1 etlp boter of olie. Rul het gehakt in de pan.

Snipper de ui en voeg deze toe aan het gehakt. Bak deze 4-5 min mee.

5
Done

Laat het mais in blik uitlekken.

Voeg de wortels, doperwten en mais toe aan het gehakt en bak deze 5 min mee.

Voeg de piment, chili poeder, Worcestershire Sauce en Tabasco toe en roer dit er goed door heen.

Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.

6
Done

Schep het gehakt mengsel, met zo min mogelijk vocht over in de oven schaal.

Verdeel de zoete aardappel puree over het gehaktmengsel.

Zet de Zoete Aardappel Gehakt Schotel in de oven voor 15-20 min tot de aardappels een bruinige kleur krijgen, dan is het gerecht klaar!

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Sandwich Gebakken Ei en Avocado | Buzz in the Kitchen ontbijt
previous
Sandwich Gebakken Ei met Avocado
next
Aardbeien Scones
Sandwich Gebakken Ei en Avocado | Buzz in the Kitchen ontbijt
previous
Sandwich Gebakken Ei met Avocado
next
Aardbeien Scones

Add Your Comment