Aardbeien Scones

0 0
Aardbeien Scones

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
50 gram suiker
85 gram ongezouten boter
140 gram aardbeien (vers)
190 gram ricotta
70 ml slagroom (ongeklopt)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Aardbeien Scones

Een van de eerste foodblog posts die ik had gemaakt was van het recept voor frambozen scones. In het veranderen/verhuizen van blog platforms, zijn een aantal van mijn recepten verdwaald geraakt. Het werd dus inmiddels wel eens tijd dat ik het recept zou toevoegen aan de nieuwe en verbeterde website. Toch bracht ik een aanpassing aan het recept, zo besloot ik niet frambozen maar aardbeien te gebruiken. Het zijn daarom aardbeien scones geworden. Dat gezegd kun je natuurlijk dit recept heel goed met frambozen ook maken.

Ik ben dol op scones! Ze zijn heerlijk voor ontbijt of natuurlijk een high tea/afternoon tea. Deze scones kun je door de ricotta en aardbeien erin gewoon zo op zich lekker eten. Wil je de scones echter nog lekkerder maken voeg dan wat jam, lemon curd, clotted cream of slagroom. Mijn eerste scones heb ik ooit in Londen gegeten (waar anders!). Scones zijn op zich niet moeilijk te maken en het is weer eens wat anders voor bij een verwen ontbijtje.

It’s a girl Babyshower

Eerder deelde ik al met dit zelfde recept op de blog een variant voor een It’s a girl Babyshower. Heerlijke aardbeien scones met een roze topping om het extra feestelijk en lekker te maken.

Klik hier voor de babyshower pink scones!

(Recepthoekje.nl 22-09-2014)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bedek een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Doe in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout. Mix dit goed door elkaar. | Snijd de boter in blokjes. | Voeg de boter toe aan de bloem. Kneed dit goed door elkaar tot het een soort zand structuur krijgt.|

3
Done

Was en droog de aardbeien. | Snijd de aardbeien klein. | Voeg de aardbeien toe aan het deeg mengsel en hussel deze er goed door heen. Maak je geen zorgen als de aardbeien papperig/zacht worden.

4
Done

Voeg de ricotta en slagroom toe en meng alles door elkaar tot je een goed gemengde deegbal hebt.

5
Done

Strooi wat bloem over een schoon aanrecht met wat bloem. | Leg het deeg op het bebloemde aanrecht. Druk het deeg wat aan zodat je een vierkant/rechthoek kunt vormen van ongeveer 1,5-2 cm dik. | Snijd het deeg in 12 gelijke stukken. | Gebruik een spatel om de scones op de bakplaat te leggen.

6
Done

Doe de bakplaat in de oven en bak de scones voor 10-15 min. Tot de scones een licht goud bruine kleur krijgen.
Om zeker te zijn of de scones goed gebakken zijn controleer de onder kant van de scone of deze niet te zacht is en wel gaar. | Haal de scones uit de oven en laat deze wat afkoelen voor je ze serveert.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Recept Valentijn Sandwich - Kidshoekje.nl
previous
Valentijn Sandwich
Frambozen Valentijn Koekjes - Kidshoekje.nl
next
Frambozen Valentijn Koekjes

Add Your Comment