Broodje Gebakken Ei met Avocado

0 0
Broodje Gebakken Ei met Avocado

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 ei
1/2 avocado
1 theelepel ricotta
1 snede brood (spelt of zuurdesem)
2 eetlepels boter
2 plakken bacon

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Broodje Gebakken Ei met Avocado

Een weekend alleen met geen plannen. Het perfecte moment om wat recepten voor de blog uit te proberen. Tijdens het boodschappen had ik tal van ingrediënten gekocht zonder enig plan, iets waar ik wel vaker last van heb. Vervolgens vergeet ik dan ook nog van alles wat ik wel echt moest halen en moet ik dus weer terug. Hongerig naar de supermarkt is nooit verstandig en dus maakte ik even snel een broodje gebakken ei met avocado en ricotta.

Niet al mijn recepten hoeven altijd culinaire hoogstandjes, soms gaat het ook gewoon om simpel en lekker. Ik was ook helemaal niet dit recept aan het maken met de intentie het te delen, maar het zag er zo lekker uit dat ik besloot foto’s te maken.

Voor het brood had ik een bruin zonnepitten brood waarbij de sneetjes lekker dik waren. Andere broden die ik voor deze sandwich zou aanraden zijn zuurdesem brood en spelt brood. Een lekkere dikke boterham als basis van deze sandwich is wat het af maakt.

Vegetarisch?

Laat de bacon weg of vervang deze eventueel met wat opgebakken champignons of shiitake.

(Recepthoekje 17-09-2014)


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Verwarm een kleine koekenpan zonder boter of olie. | Doe de bacon in de pan en bak deze krokant. | Haal de bacon uit de pan en leg op een bord bedekt met keukenpapier.

2
Done

Neem je broodsnede en smeer wat boter aan een kant. | Rooster het brood in de pan van de bacon met de boterkant naar beneden. Draai na 2 minuten nog even om. | Haal de broodsnede uit de pan en leg op een bord. |

3
Done

Bak het ei in de koekenpan van de bacon. | Als het eiwit iets is gestold, draai je het ei nog even om en bak je deze nog 2 minuten. | Haal het gebakken uit uit de pan en strooi wat zout en peper er overheen.

4
Done

Smeer ricotta op het brood. | Verwijder de pit en de schil van de avocado en snijd deze in plakjes. | Leg de avocado op de ricotta en daar op de bacon. | Maak je broodje af met de gebakken ei.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Carrot Cake Cupcake met Cream Cheese Frosting
previous
Carrot Cake Cupcakes
Scrambled Egg en Ricotta Bagel - kidshoekje.nl
next
Scrambled egg met Ricotta Bagel

Add Your Comment