0 0
Zoete Aardappel Beef Noedels

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Noedles
4 zoete aardappel
1 blokje runderbouillon
200 gram noedels
2 etlp sesamolie
300 gram biefstuk
1 paprika (rode)
100 gram peultjes
Saus
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 tlp chilivlokken
120 ml water
175 ml hoisinsaus
1 1/2 etlp soy sauce
1 tlp suiker

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Zoete Aardappel Beef Noedels

Combinatie van aardappels in een noedels gerecht lijkt misschien vreemd!

Ingredients

  • Noedles

  • Saus

Directions

Share

Sweet Potato Beef Noodles Recipe

 

Een van de lekkerste gerechten die ik in China heb gegeten was een noedels gerecht met aardappels en groenten in de stad Jinan.

In Jinan heb ik 4 weken een Chinese minor gevolgd, waar ik alles leerde over de taal, cultuur en geschiednis van China. Niet ver van de campus hadden wat andere een noedels restaurant gevonden, waar ze heerlijke vers gemaakte noedels serveerde. Het tentje zelf was niet bijzonder, maar het eten is heerlijk en de prijzen zijn belachelijk goedkoop. Voor 1 euro heb je een gigantisch bord eten en voor 10 cent ook nog een cola erbij. Mijn absolute favoriet was de noedels met groenten en aardappel. De combinatie aardappel in een noedels gerecht was erg vreemd voor mij in eerste instantie, maar na het proberen wou ik niets anders meer!

Met nog wat zoete aardappels over en een goed stuk beef van onze beef wellington, besloot ik zoete aardappel beef noedels te maken. Helemaal niet te vergelijken met wat ik in Jinan, China heb gegeten, maar wel overtuigd dat de combinatie erg lekker kan zijn. Het belangrijkste onderdeel van dit gerecht: de saus!

Steps

1
Done

Zoete Aardappel:

Schil de zoete aardappels en snij deze in halve manen.

Zet een pan met water en de aardappels op het fornuis en breng het water aan de kook. Laat de aardappels nog 15 minuten staan tot ze gaar zijn. Giet de aardappels dan af.

2
Done

Noedels:

Zet een pan me een ruime hoeveelheid water (voor de noedels) op het fornuis en breng het aan de kook.

Voeg het bouillon blokje toe aan het kokende water en laat deze oplossen.

Doe de noedels in de pan en bereid deze volgens de verpakking.

3
Done

Saus:

Snipper de ui.

Zet een grote koekenpan op het fonruis en verwarm hier 1 etlp sesamolie in.

Voeg de ui, geperste knoflook en chilivokken toe en bak deze voor 1 minuut in de pan.

Voeg het water, hoisin en soy sauce toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur iets lager zodra het kook en laat de saus simmeren voor 4-5 min zodat hij wat in kookt (dikker wordt).

Is de saus de juiste substantie, roer dan de suiker er doorheen en zet de saus opzij.

4
Done

Beef & Veggies:

Snij de biefstuk in repen.

Verhit 1 etlp sesamolie in een wokpan en voeg de biefstuk toe. Bak de biefstuk 3-4 minuten.

Maak onder tussen de paprika schoon en snij deze in reepjes.

Voeg de peultjes en paprika toe aan de beef en bak deze 5 minuten mee.

5
Done

Zoete Aardappels Beef Noedels:

Voeg de aardappels toe en de saus toe aan de groenten en roerbak dit nog twee minuten.

In een kleine droge pan rooster de pinda's voor 2-3 minuten.

Verdeel de noedels over de borden.Doe wat van de beef en groenten op de noedels. Maak af met de geroosterde nootjes.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Boederijkip met Sugar & Spice Rub
next
Honing Mosterd Poussin
previous
Boederijkip met Sugar & Spice Rub
next
Honing Mosterd Poussin

Add Your Comment