1 0
Honing Mosterd Poussin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram ongezouten boter
1 teen knoflook
1 1/2 tlp oregano (gedroogd)
2 tlp rozemarijn
1 tlp tijm
2 poussin (piepkuiken)
5 etlp honing
2 etlp mosterd
touw of pinnen

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Honing Mosterd Poussin

Het fijne van een poussin is, iedereen krijgt een eigen!

Ingredients

Directions

Share

Recept  Honing Mosterd Piepkuiken

 

Eindelijk besloten we eens naar de Markthal in Rotterdam te gaan. Het gebouw is echt indrukwekkend, gigantisch en vol met licht. Het is een plek waar iedereen die van eten houdt zich heel goed kan vermaken. Vol met stallen waar je tal van ingrediënten kan kopen (kruiden, fruit, noten, vlees, gevogelte ga door) of een hapje kan eten en er zijn restaurants en winkels. Ga er vooral met veel trek heen, om wat lekkere dingen uit te proberen.

Uiteindelijk heb ik mezelf weten in te houden en niet veel gekocht. Wat we wel gekocht hebben waren 2 piepkuikens of wel poussins. Een kip uit de oven is helemaal Marcel zijn ding. Een van die mannen gerechten, waarbij hij lekker een rub maakt en het gerecht samen stelt. Met de piepkuikens maakte hij een Honing Mosterd Poussin. Dit maal stelde hij een kruiden boter samen en maakte hij een honing mosterd glaze. Erg lekkere en het fijne van een poussin is, iedereen krijgt een eigen!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 C

2
Done

Pureer/Stamp de boter samen met de knoflook, oregano, laurierblad, rozemarijn en tijm.

Open de piepkuikens en doe een klont van de kruidenboter (ongeveer 1/4) in de piepkuikens. Doe de piepkuikens dicht met touw of pinnen.

3
Done

Meng de honing en mosterd samen.

Smeer de poussin (piepkuikens) in met de boter en glaceer ze vervolgens met het honing mengsel.
Leg de poussins in een braadslee samen met de overige kruidenboter.

4
Done

Zet de piepkuikens in de oven voor 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Haal de piepkuikens uit de oven en laat ze nog 5 minuten rusten voor je ze serveert.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Zoete Aardappel Beef Noedels
next
Avocado Bananen Smoothie
previous
Zoete Aardappel Beef Noedels
next
Avocado Bananen Smoothie

Add Your Comment