0 0
Boederijkip met Sugar & Spice Rub

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kilo boederijkip
50 gram boter
Sugar & Spice Rub
2 etlp lichte basterdsuiker
1 etlp paprikapoeder
1 etlp zout
3-4 takjes koriander (blaadjes)
2 tlp knoflookpoeder
2 tlp uienpoeder
1 tlp cayennepeper (poeder)
1 tlp peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Boederijkip met Sugar & Spice Rub

Sugar & Spice this Chicken is oh so nice

Ingredients

  • Sugar & Spice Rub

Directions

Share

Farm Chicken with a Sugar & Spice Rub Recipe

 

Een zaterdag zonder plannen, betekend dat ik lekker uitgebreid kan gaan koken. Ik had echter gewoon zin in patat en kip. Ik had nog zoete aardappels liggen die op moesten dus wou zoete aardappelfrietjes maken met wat kippenpoten. Marcel had echter meer zin in een boerderij kippetje uit de oven. Ik liet het aan hem over en dat betekend dat hij de vrij loop neemt met wat wij in ons kruiden kastje hebben staan. Voila zo ontstaan bij ons gerechten al een Boederijkip met een Sugar & Spice Rub.

Het recept is vrij simpel. Maak de rub klaar, smeer de kip in met boter en de rub en zet de kip in de oven. Terwijl de kip in de oven staat maak je wat side dishes, zoals een salade of zoete aardappel frietjes en als de kip klaar is kun je direct genieten van een heerlijke maaltijd.

Steps

1
Done

Haal de kip een uur van tevoren uit de koelkast om op kamer temperatuur te komen.

Zet een rooster met daar onder een druipbak klaar in de oven voor de kip.
Verwarm de oven voor op 180 C

2
Done

Meng alle ingrediënten van de sugar & spice rub samen in een kom.

Smeer de kip in zijn geheel in met boter.

Smeer de rub over de geboterde kip.

3
Done

Zet de kip in de oven voor 1 uur.
De kip moet goudbruin en krokant zijn en als je in het borststuk zou snijden gaar.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Mandarijn Kip Salade
next
Zoete Aardappel Beef Noedels
previous
Mandarijn Kip Salade
next
Zoete Aardappel Beef Noedels

Add Your Comment