0 0
Wortel Munt Soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
700 ml groentebouillon
20 gram boter
1 rode ui
5 cm gember
2 tenen knoflook
500 gram wortels
400 ml kokosmelk
bosje munt
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Wortel Munt Soep

Een lekkere frisse soep.

Ingredients

Directions

Share

Recept wortel munt soep

 

De afgelopen weken was het echt eens winters weer. Wat onvoorspelbaar kan het weer in Nederland wel niet zijn. Als je bijna alle hoop voor sneeuw voor dit jaar hebt opgegeven is daar op eens de temperatuur onder nul en wordt je wakker in een lichte winter wonder wereld. Jammer genoeg blijft het in Nederland nooit lang liggen en alleen maar koud. Het is wel het ideale weer waarbij ik thuis wil komen en een lekkere warme kop soep wil eten.

Inmiddels heb ik al heel wat wortel soepen gemaakt: witte zoete aardappel wortel soep, pittige gember wortel soep en linzen wortel soep. Wortels zijn zo een lekker ingrediënt voor soep dat ik ze graag gebruik. Dit maal besloot ik een wortel munt soep te maken met wat kokosmelk. Een lekkere frisse soep. Perfect als je toch wel klaar bent met het winterse weer van afgelopen weken en inmiddels klaar bent voor de lente!

Steps

1
Done

Snipper de ui.
Schil de gember en snij deze fijn.

Verhit de boter in een soeppan.

Voeg de ui, gember en geperste knoflook toe aan de pan en laat dit voor 3 minuten staat tot de ui bruin wordt. Blijf geregeld roeren in de pan.

2
Done

Maak de wortels schoon en snij deze in plakjes.
Voeg de wortel toe aan de pan en roerbak deze mee voor 4 minuten.

Schenk de bouillon en kokosmelk bij de wortels en breng het aan de kook. Draai het vuur wat zachter en laat de soep zo'n 10 minuten staan tot de wortels gaar zijn.

3
Done

Haal de muntblaadjes van de steeltjes en voeg ze toe aan de soep.

Pureer de soep doormiddel van een staafmixer of een blender. Gebruik je een blender pureer de soep dan in delen.

Breng de soep op smaak met zout en peper.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Bananen Chia PowerSmoothie
next
Spicy Sirracha Kipstrips
previous
Bananen Chia PowerSmoothie
next
Spicy Sirracha Kipstrips

Add Your Comment