Ingredients
-
1 courgette
-
1 aubergine
-
2 paprika
-
1 rode ui
-
2 tlp tomaten tapanada
-
1 1/2 tlp sambal
-
3 tenen knoflook
-
500 gram passata di pomodoro
-
1 etlp balsamico azijn
-
1/2 bosje basilicum
Directions
Ratatouille een klassiek gerecht. Mag je wel experimenteren met klassiekers? Misschien ook niet maar Ratatouille is naar mijn weten behalve een Frans gerecht, een gerecht van gestoofde groenten waar heel goed overgebleven groenten voor gebruikt kunnen worden. Waardoor de bereiding heel variërend kan zijn. De basis is wel tomaat, courgette en aubergine daar hebben we ons dan ook aan gehouden.
We besloten Ratatouille te maken aan de hand van een recept van Jamie Oliver. We maakten het voor onze Sunday Diner. Braaf hadden we zaterdag alle boodschappen gedaan, zondag middag kijkend nogmaals naar de ingrediënten lijst bleek ik toch niet zo nauwkeurig alles hebben overgeschreven. Wat betekend improviseren met wat je in huis hebt. Jamies ratatouille is daarom iets anders geworden en werd Marcels ratatouille.
Ja afgelopen zondag stond ik niet in de keuken voor onze Sunday Diner maar was mijn vriend Marcel aan de beurt, met zijn vertrouwde vriend Bart aan zijn zijde om te helpen. De Ratatouille kreeg zijn eigen draai en werd geserveerd met saffraan rijst en een heerlijk gemarineerde ribeye.
Steps
1
Done
|
Zet een grilpan op het fornuis en laat deze warm worden. Snij de courgette door de lengte. Gril de courgette en aubergine zodat ze lichtelijk geschroeid zijn zo'n 4-5 minuten. Haal de groenten uit de pan en hak ze in grove stukken. |
2
Done
|
Snij de paprika in brede repen en de rode ui in grove stukken. Zet een hapjespan met 1etlp olijfolie op het fornuis en voeg de paprika, ui, knoflook, tapanada en sambal toe. Laat dit vijf minuten staan terwijl je blijft roeren in de pan. |
3
Done
|
Voeg de courgette, aubergine, balsamico en passata toe aan de pan en roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Leg de deksel op de pan en laat het 5 minuten pruttelen. Voor het serveren maak het gerecht af met de basilicum blaadjes. |