0 0
Sperziebonen Huttenkase Salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Salade
150 gram spinazie
150 gram fusili pasta
200 gram huttenkase
200 gram (magere) spekreepjes
200 gram zongedroogde tomaten
1/2 komkommer
150 gram sperziebonen
1 etlp citroensap
Dressing
4 etlp balsamico
2 etlp olijfolie

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Sperziebonen Huttenkase Salade

Saladjar

Ingredients

  • Salade

  • Dressing

Directions

Share

Sperziebonen Huttenkase Salade

Bij pasta salades wordt als het om kaas of saus gaat vaak gedacht aan mozzarella, parmezaan of pesto. Ik dacht we maken eens een ander soort pasta salade en wel een sperziebonen huttekase salade. Een combi die heel goed werkt en dan met pasta zeker. Soms moet je gewoon wat proberen om te zien of het werkt!

Steps

1
Done

Pasta
Breng een pan water aan de kook. | Bereid de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de pasta af en spoel direct koud water over de pasta heen om de pasta af te koelen. | Doe en paar druppels olie door de pasta heen om plakken te voorkomen.

2
Done

Spekjes

Bak de spekjes in een pan zonder boter krokant. | Haal de spekjes uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier. Laat de spekjes compleet afkoelen.

3
Done

Sperziebonen
Snij de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. | Breng een pan water aan de kook. | Blancheer de sperziebonen 5 minuten in het kokende water. | Giet de sperziebonen af en doe ze in een kom met ijswater of spoel af met koud water om ze direct af te koelen. |

4
Done

Overige
Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken en snij in reepjes. | Was de komkommer en snij in blokjes.

5
Done

Dressing

Meng alle ingrediënten van de dressing. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met zout en peper.

6
Done

SaladJar samenstellen

1. Dressing
2. komkommer
3. sperziebonen
4. zongedroogde tomaten
5. spekreepjes
6. huttekase
7. pasta
8. Spinazie + Citroensap

7
Done

Saladjar eten:

Eten op een bord:
Draai de dichte pot op zijn kop en schud alles door elkaar. | Giet de pot op een bord of eet direct uit de pot.

Salade pot is tot 3 dagen in de koelkast te bewaren. Dan is hij het lekkerste. Haal wel een half uur van tevoren uit de koelkast.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Papadew Feta Dip - Buzz in the Kitchen recept
previous
Peppadew Feta Dip
Champignonsoep - Buzz in the Kitchen lunch
next
Champignonsoep
Papadew Feta Dip - Buzz in the Kitchen recept
previous
Peppadew Feta Dip
Champignonsoep - Buzz in the Kitchen lunch
next
Champignonsoep

Add Your Comment