Ingredients
-
750 ml groentenbouillon
-
2 etlp olijfolie
-
2 cm gember
-
1 teen knoflook
-
250 ml kokosmelk
-
200 gram bladspinazie
-
3 etlp soy sauce
-
1 Spaanse peper
-
1 tlp Sambal
-
zout en peper
Directions
Het is al weer een hele tijd geleden dat ik dinsdag-soep-dag heb gehad. Ik heb het de laatste tijd ontzettend druk gehad. Mijn werk is verhuis, waar ik een grote verantwoordelijke taak voor had. Plus daarnaast ben ik druk in de weer met mijn eigen bruiloft die volgende week vrijdag (18 april 2014) plaats vind. Dit helaas ten kosten van Buzz in the Kitchen. Ik heb amper tijd om thuis in de keuken te staan helaas of creatiefs nieuwe recepten te bedenken. Nog twee weken even vol houden en dan is de rust in mijn leven weer terug gekeerd.
Vorige week had ik zonder enig plan een gigantische zak spinazie gekocht en sinds deze nog altijd in mijn koelkast lag besloot ik maar eens hier mee te gaan maken. Het was dinsdag en dus werd het een spinazie soep. Met een onwijze craving naar iets Aziatisch, bedacht ik een Aziatische spinazie soep te maken met kokosmelk en sojasaus. Inmiddels is het wel duidelijk ik vind pittig eten op zijn tijd wel lekker. Het geeft eten meer smaak, maar je moet wel subtiel genoeg zijn om het niet te laten overheersen en het je hele smaak weg te branden. Bij de EuroPlaza vond ik Hot Chilli-Lemon Sojasaus en deze besloot ik voor mijn soep ook te gebruiken. Om nog wat extra pit aan de spinazie soep te geven hebben wij er ook wat sambal nog bij gedaan, maar dit is geheel optioneel. Net als het wel of niet gebruiken van de zaadjes van de Spaanse Peper.
Volgende week is dus mijn bruiloft. Ik heb onwijs veel nog te doen. Al die puntjes op de i zetten kan nog een behoorlijke lijst op leveren. Maar uiteindelijk zou ik ook zo morgen kunnen trouwen natuurlijk. Die puntjes maken het wel nog even vermoeiend maar wel erg leuk dat je toch nog even die ene eigen touch hebt geven. Natuurlijk na de bruiloft een klein verslag met zeker een foto van onze (mijn wou ik eigenlijk type ) taart.
Steps
1
Done
|
Verwarm 1 etlp olijfolie in een groet soeppan. Rasp de gember en voeg deze toe aan de pan. Fruit de gember en geperste knoflook 2 minuten. |
2
Done
|
Schenk de kokosmelk en de bouillon bij de gember en breng het an de kook. Voeg de Spinazie handje voor handje toe aan de soep. Als het slinkt kun je meer toevoegen. Laat dit nog 5 minuten staan. |
3
Done
|
Pureer de soep met een staafmixer of blender. Snij de Spaanse peper ondertussen in reepjes. Schenk de soep in kommen en garneer met de Spaanse peper. |