0 0
Pittige Penne met Worst

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 liter kippenbouillon
1 etlp olijfolie
150 gram kippenworst
150 gram chorizo
2 ui
1 courgette
2 Spaanse peper
3 tenen knofloook
400 gram tomatenblokjes (uit blik)
120 ml slagroom
300 gram penne (pasta)
150 gram (+ extra) geraspte kaas
3 bosui
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Pittige Penne met Worst

Maar 1 pan nodig!!!

Ingredients

Directions

Share

Pittige Penne met Worst

Afgelopen Koningsdag hebben wij doorgebracht door met wat vrienden lekker te slenteren door Amsterdam en dan vooral de Jordaan en het Westerpark gebied. Gelukkig was het droog en lekker weer dus konden we ons heerlijk vermaken in de stad. Koningsdag (klinkt toch niet zo lekker als Koninginnedag) bestaat bij mij vaak uit door de stad wandelen op zoek naar het volgende tentje waar ik lekker eten kan halen. Natuurlijk zit het met de drankjes ook wel goed.

Koningsdag 2014

Op zondag was het onze beurt om te koken voor de Sunday-Dinner, met de naweeën van Koningsdag besloten we te gaan voor comfortfood en wel een lekkere simpele pittige pasta met worstjes. In onze kast hadden we namelijk nog wat pittige chili penne pasta liggen. Nou kun je dit recept natuurlijk ook heel goed met gewone penne maken, als je de ingrediënten gebruikt dan blijft de pasta lekker pittig. De worst kun je naar eigen smaak kiezen. Hou je van pittig ga dan voor chorizo of een andere pittige worst. Niet zo van pittige worst ga dan voor kip worst. Of maak zoals mij een mix ervan. Goede afwisseling van smaken.

De pittige pasta met worst is een eenpansgerecht wat het voor een luie zondag of doordeweekse dag heerlijk maakt om maar een minimaal aantal potten te hoeven gebruiken om vervolgens weer af te wassen.

Pittige Penne met Worst

Steps

1
Done

Snij de worsten (kippenworst en chorizo) in plakjes.
Snipper de uien

Verhit 1 etlp olijfolie in een diepe pan en voeg de worst en uien toe. Bak deze voor 4 minuten.

2
Done

Snij de courgette in blokjes
Snij de Spaanse peper in ringen.

Voeg de courgette, Spaanse peper en geperste knoflooktenen toe aan de worst en bak 2 minuten mee.

3
Done

Schenk de bouillon, tomatenblokjes, pasta en room bij de worst en breng wat op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.

Zodra het kookt zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat het 15 minuten sudderen tot de pasta al-dente is.

4
Done

Haal de pan van het vuur en roer de geraspte kaas erdoor heen.

Snij de bosuien in ringen.

Serveer de pasta met was extra kaas en bosui als garnering.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Pittige Aziatische Spinaziesoep
next
Pittige Gember Wortel Soep
previous
Pittige Aziatische Spinaziesoep
next
Pittige Gember Wortel Soep

Add Your Comment