Ingredients
-
5 lente ui
-
bosje koriander
-
3 tenen knolfook
-
100 gram rijst*basmatirijst
-
450 gram geroosterde paprika (uit pot)
-
800 gram tomatenblokjes (blik)
-
250 ml yoghurt
-
bosje munt
-
1 limoen
-
cheddar
-
potje jalapeño
-
zout en peper
-
olie
Directions
Ik heb niet echt een favoriet gerecht, zoals vele dat wel hebben of een favoriete keuken. Ik ben gewoon dol op eten. Een keuken die ik wel graag eet is de Mexicaanse. Taco’s, buritto’s, enchiladas, quesadillas, empanadas en dan heb ik vast nog genoeg gerechten niet ontdekt. Mmmm ik krijg nu al honger. Over het algemeen vindt ik het allemaal lekker.
Voor het avondeten besloot ik een Mexicaanse tomatensoep te maken. Ik ben dol op soep en met tomatensoep kun je onwijs veel als het gaat om smaken. Het is perfect om toe te passen in de Mexicaanse keuken. De Mexicaanse tomatensoep is een dikke tomatensoep met rijst erin. Serveer het met wat losse ingrediënten en iedereen kan hun soep naar eigen smaak maken.
Tip! Serveer met snelle nacho’s als bijgerecht.
Steps
1
Done
|
Kook 850 ml in een waterkoker |
2
Done
|
Maakt de lente ui schoon en snij in ringen Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes, maar bewaar de steeltjes ook. |
3
Done
|
Verhit 2 etlp olie in een grote soeppan. Fruit de lente ui, knoflook en |