0 0
Kip Parmigiana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
25 gram parmezaanse kaas
20 gram parneermeel
1 tlp basilicum (gedroogd)
1 tlp knoflookpoeder
1 ei
3 etlp bloem
300 gram kipfilet
300 gram pastasaus (naar keuze)
400 gram tomatenblokjes
125 gram mozzarella
75 gram p.p. pasta (eigen keuzen)
olijfolie
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Kip Parmigiana

Lekker met Pasta!

Ingredients

Directions

Share

Kip Parmigiana

Zeker een keer per week eten we past. De opties voor pasta gerechten zijn eindeloos, waardoor we elke week weer wat anders eten. We hadden nog wat mozzarella in de koelkast leggen. Wat mij op het idee bracht om kip parmigiana te maken.

Kip parmigiana is te vergelijken met een schnitzel. Het is een gepaneerd stuk kipfilet en heeft zijn naam parmigiana te danken aan de parmezaanse kaas in het paneermengsel. Ik vind het lekker om er ook nog wat knoflookpoeder en basilicum in te doen, maar op zich heb je aan paneermeel en Parmezaanse kaas genoeg. Even bakken in de pan en voilà heerlijke kip parmigiana.

Voor het Buzz in the Kitchen recept stop ik echter niet daar. Zoals ik zij had ik nog wat mozzarella liggen en bedacht er een ovengerecht van te maken. Met wat pasta saus naar keuze in een ovenschaal, gevolgd door de kip en afgemaakt met wat mozzarella die je dan heerlijk laat smelten in de oven.

Serveer met wat pasta naar keuzen en voilà heerlijke kip parmigiana.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 C
Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie

2
Done

Zet drie diepe borden neer:
- bord 1: de bloem
- bord 2: kluts het ei los
- bord 3: meng de paneermeel, parmezaan, knoflookpoeder en basilicum samen.

3
Done

Snij de kip in mooie grote plakken. Niet al te dik.

Haal de kip achtereenvolgend door de drie borden: eerst de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermengsel.

4
Done

Verwarm 2 etlp olijfolie in een koekenpan.
Bak de kip in de pan voor 4-5 minuten gaar en goudbruin.

Haal de kip uit de pan en leg ze op een bord.

5
Done

In de ovenschaal meng de pastasaus en tomatenblokjes met wat zout en peper.

Leg de kip op de pastasaus in de overschaal.

Snij de mozzarella in plakken en leg deze op de kip.

Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven zodat de mozzarella smelt over de kip.

Maak ondertussen de pasta voorbij de kip parmigiana.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Pompoen Curry Soep
next
Mango Bitterkoekjes Trifle
previous
Pompoen Curry Soep
next
Mango Bitterkoekjes Trifle

Add Your Comment