0 0
Pompoen Curry Soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 ml groentebouillon
825 gram pompoen
250 gram wortel
1 ui
2 tenen knoflook
1/2 tlp vijfkruidenpoeder
80 ml gele curry
400 gram kokosmelk
olijfolie
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Pompoen Curry Soep

De curry geeft de soep wat spice.

Ingredients

Directions

Share

Pompoen Curry Soep - Buzz in the Kitchen

Oktober en november zijn echt de maanden waarin de recepten met pompoen je om de oren vliegen. Het is ook niet zo gek met de Amerikaanse feestdagen Halloween en Thanksgiving waar de pompoen centraal staat. Ik ben dol op pompoen en tegenwoordig kun je het heel makkelijk op diverse manieren in de supermarkt krijgen: vers, in het koelvak al voorgesneden of in de diepvries. Ik wacht alleen nog op de blikken gepureerde pompoen zoals ze die in Amerika verkopen voor in zoete gerechten.

Ik besloot een pompoen soep te maken waar ik wat pit aan zou geven en omdat de afgelopen keren mij de Spaanse pepers iets verkeerd zijn gevallen besloot ik  een Pompoen Curry Soep te maken met gele curry pasta. De curry geeft het gerecht wat spice en een heerlijke balans met de zoete smaak van pompoen en wortels. Je kunt zelf in de supermarkt bepalen hoe pittig de soep wordt door zelf een keuze te maken met wat voor gele curry je de soep maakt.

Steps

1
Done

Schil de pompoen, hak deze door de helft. Haal de zaden uit de pompoen en snij hem vervolgens in stukken.

Halveer de wortelen en snipper de ui

2
Done

Zet een grote soeppan op het fornuis en voeg 2 etlp olijfolie toe. Voeg de ui, geperste knoflook en vijfkruidenpoeder toe en bak dit 2-3 min tot het gaat geuren.

Voeg de pompoen en wortel toe en roer even goed door de pan.

Voeg de curry pasta toe en roer deze goed door de pompoen en wortel.

3
Done

Schenk de kokosmelk en 400 ml bouillon bij de pompoen. Breng dit aan de kook en laat het vervolgens 20 minuten op een middel laag vuur staan pruttelen tot de pompoen zacht is als je erin prikt. Roer geregeld even in de pan.

4
Done

Pureer de soep met een staafmixer in de pan of in een blender.

Breng op smaak met zout en peper.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Caesar Zalm Salade recept | Buzz in the Kitchen
previous
Caesar Zalm Salade
next
Kip Parmigiana
Caesar Zalm Salade recept | Buzz in the Kitchen
previous
Caesar Zalm Salade
next
Kip Parmigiana

Add Your Comment