Ingredients
-
500 ml groentebouillon
-
825 gram pompoen
-
250 gram wortel
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
1/2 tlp vijfkruidenpoeder
-
80 ml gele curry
-
400 gram kokosmelk
-
olijfolie
-
zout en peper
Directions
Oktober en november zijn echt de maanden waarin de recepten met pompoen je om de oren vliegen. Het is ook niet zo gek met de Amerikaanse feestdagen Halloween en Thanksgiving waar de pompoen centraal staat. Ik ben dol op pompoen en tegenwoordig kun je het heel makkelijk op diverse manieren in de supermarkt krijgen: vers, in het koelvak al voorgesneden of in de diepvries. Ik wacht alleen nog op de blikken gepureerde pompoen zoals ze die in Amerika verkopen voor in zoete gerechten.
Ik besloot een pompoen soep te maken waar ik wat pit aan zou geven en omdat de afgelopen keren mij de Spaanse pepers iets verkeerd zijn gevallen besloot ik een Pompoen Curry Soep te maken met gele curry pasta. De curry geeft het gerecht wat spice en een heerlijke balans met de zoete smaak van pompoen en wortels. Je kunt zelf in de supermarkt bepalen hoe pittig de soep wordt door zelf een keuze te maken met wat voor gele curry je de soep maakt.
Steps
1
Done
|
Schil de pompoen, hak deze door de helft. Haal de zaden uit de pompoen en snij hem vervolgens in stukken. Halveer de wortelen en snipper de ui |
2
Done
|
Zet een grote soeppan op het fornuis en voeg 2 etlp olijfolie toe. Voeg de ui, geperste knoflook en vijfkruidenpoeder toe en bak dit 2-3 min tot het gaat geuren. Voeg de pompoen en wortel toe en roer even goed door de pan. Voeg de curry pasta toe en roer deze goed door de pompoen en wortel. |
3
Done
|
Schenk de kokosmelk en 400 ml bouillon bij de pompoen. Breng dit aan de kook en laat het vervolgens 20 minuten op een middel laag vuur staan pruttelen tot de pompoen zacht is als je erin prikt. Roer geregeld even in de pan. |
4
Done
|
Pureer de soep met een staafmixer in de pan of in een blender. Breng op smaak met zout en peper. |