Pompoen Curry Soep

0 0
Pompoen Curry Soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 groente bouillonblokjes
400 ml water
800 gram pompoen (vers of diepvries)
250 gram wortel
1 rode ui
2 tenen knoflook
1/2 theelepel Chinese Vijf Kruiden
80 ml (gele) curry
400 ml kokosmelk
1 eetlepel olijfolie
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Pompoen Curry Soep

Waar je voorheen pas vanaf oktober pompoenrecepten voorbij zag komen, begint het tegenwoordig al in september en dat vind ik helemaal niet erg. Ik ben dol op pompoen van de kleine oranje of fles tot een spaghetti pompoen. Op de blog vind je dan ook tal van pompoen recepten. Staat het je nou niet aan om helemaal een pompoen te moeten slachten dan kun je tegenwoordig ook heel makkelijk voorgesneden of diepvries pompoen komen. Die laatste is vooral perfect als je bijvoorbeeld soep gaat maken. Omdat het weer aan het veranderen is in meer herfst weer heb ik zin in soep. Wat dacht je van Pompoen Curry soep!

Pompoen is zoet en de combinatie met een beetje pit is dan perfect. Deze pompoen soep maakte ik met een gele curry, maar uiteraard kun je ook voor een mildere of meer pittige variant gaan. Het is vooral je eigen balans vinden en wat jouw gezin lekker vind.

Onze kinderen zijn wisselend gek op soep, dus serveer ik er graag broodjes bij en wat rauwkost of een salade. Wat zorgt dat iedereen een gevuld buikje heeft ’s avonds.

Meer pompoensoep recepten:

 


Recept van oude blog Recepthoekje.nl 

Steps

1
Done

(Indien nodig) Schil de pompoen, hak deze door de helft. Haal de zaden uit de pompoen en snij hem vervolgens in stukken. | Schil de wortels en snijd in plakjes. | Pel en snipper de ui.

2
Done

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan. | Voeg de ui toe en laat deze 3 minuten fruiten. | Voeg de knoflook en Chinese Vijf Kruiden toe en bak deze 3 minuten mee. | Voeg de curry toe en bak deze 2 minuten. | Voeg de pompoen en wortel toe en roer alles goed door zodat de groente goed bedenkt zijn met de curry.

3
Done

Verkruimel het bouillonblokje over de groente. | Schenk 400 ml water en de kokosmelk bij de groente. Breng dit aan de kook. | Zet het vuur iets lager en laat de soep 20 minuten zacht pruttelen tot de pompoen en wortel zacht is. | Roer regelmatig in de pan.

4
Done

Voeg de zout en peper toe en de soep en roer deze erdoorheen. | Pureer de soep in de pan met een staafmixer of schenk deze in een blender om te pureren. | Breng de soep eventueel nog wat op smaak indien gewenst. | Serveer direct of bewaar voor later.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Oma Cake - Kidshoekje.nl
previous
Oma Citroencake
Het lekkerste Snickerdoodle koffiekoekjes recept - Kidshoekje.nl
next
Het lekkerste koffiekoekjes recept!

Add Your Comment