0 0
Mango Bitterkoekjes Trifle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 mango
1 etlp mango azijn
2 etlp granaatappel azijn
250 ml slagroom (ongeklopt)
1 etlp suiker
1 tlp vanille extract
6 etlp Griekse yoghurt
15-20 st bitterkoekjes

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Mango Bitterkoekjes Trifle

Een heerlijk simpele trifle met heel veel smaak.

Ingredients

Directions

Share

Mango Bitterkoek Trifle

Ik had nog een pluim van €75,- en kwam er achter dat ik deze kon uitgeven bij de Oil&Vinegar. Ik vind Oil&Vinegar een heerlijke winkel om cadeautjes te vinden voor mensen die van eten en koken houden en natuurlijk een heerlijke plek om jezelf te verwennen met wat oliën, azijnen en andere snufjes die ze verkrijgen.

Naast een prachtige pasta machine, had ik ook nog wat oliën en azijnen gekocht. Onder andere wat fruitige azijnen die mij wel aanspraken voor wat desserts. Bij Oil&Vinegar kun je ook receptenkaarten vinden waarvoor je de producten/ingrediënten die ze verkopen kunt gebruiken. Zo zag ik een dessert met passievruchtazijn wat mij op het idee bracht op een Mango Bitterkoekje Trifle als dessert te maken. Een heerlijk simpele trifle met heel veel smaak.

Voor het recept heb ik twee zoete azijnen gebruikt: mango en granaatappel. Nou zul jij mogelijk niet twee in huis hebben of misschien wel helemaal geen. Ik zou aanraden om er minstens een in huis te halen. Je kunt er zulke leuke dingen mee maken. Gebruiken voor desserts als deze of in een frisse salade met fruit. Heb je dus maar 1 fruitige zoete azijn in huis (en mogelijk niet mango of granaatappel) dan kun je die gewoon voor dit recept gebruiken. Laat vooral even een comment achter met wat je hebt gebruikt, kan ik weer nieuwe inspiratie op doen.

Steps

1
Done

Schil de mango's en snij het vruchtvlees in blokjes.

Zet een kleine steelpan (met anti-aanbaklaag) op het fornuis op een medium-laag vuur en die de mango in de pan samen met de mango en granaatappel azijn en laat dit 3-4 minuten stoven. Roer alles goed door elkaar.
Haal de pan van het vuur.

2
Done

Klop de slagroom met de suiker lobbig.

Met een spatel roer de yoghurt en vanille extract door de room.

3
Done

Neem de glazen waarin je de trifle in gaat doen en verdeel bijna alle mango over de glazen. Hou een theelepel per glas over voor garnering.

Doe 3 of 4 bitterkoekjes per glas op de gestoofde mango.

Doe 2-3 etlp van de room boven op de bitterkoekjes.

Maak elk glas af met een beetje van het mango mengsel in het midden van de room en een kwart van een bitterkoekjes als garnering.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Kip Parmigiana
next
Ei Sandwich met Spinazie en Brie
previous
Kip Parmigiana
next
Ei Sandwich met Spinazie en Brie

Add Your Comment