Ingredients
-
250 gram rode linzen
-
1 cm gember
-
2 rode ui
-
2 tlp komijnpoeder
-
2 tlp ketoembar (of korianderpoeder)
-
2 tlp kerriepoeder
-
1 liter groentenbouillon
-
400 gram gepelde tomaten (uit blik)
-
1 Spaanse peper
-
200 gram bladspinazie (vers)
-
4 etlp yoghurt
-
zout en peper
-
olijfolie
Directions
Ik begin weer zin te krijgen om te koken na een onwijs turbulente tijd van: zwanger zijn, bedrust, bevallen, weer bedrust en wennen aan een kleinte foodlover (little-buzz in the kitchen) in huis. Ik ben weer inspiratie aan het zoeken, heb nieuwe kookboeken gekocht (plus mijn verjaardag staat voor de deur). Ik heb dus mijn weg (buzz) terug gevonden naar de keuken.
Buiten begint het eindelijk wat meer op winter te lijken (oké in Amsterdam misschien meer op herfst nog), het wordt wat frisser en met het koude weer krijg ik altijd zin in soep! Ik ben dol op soep en dan heb ik het natuurlijk over zelfgemaakte soep boordevol groenten. Mijn favoriet: Courgette soep. Ook al heb ik een favoriet ik ga maar wat graag op zoek naar nieuwe soepen. Ik besloot dat ik een linzen soep wou maken. Ik heb al eens linzen wortel soep gemaakt waarbij ik de linzen pureerde, dit maal wou ik werken met Indische smaken die heel goed gaan met linzen. Zo werd het een Indische Rode Linzen Spinazie Soep. Natuurlijk moet ik er altijd wat groenten in hebben, dat voelt zoveel gezonder en op hoeveel lijstjes staat wel niet als voornemen ‘gezonder eten’ nou ik vindt deze soep behoorlijk gezond en zo makkelijk boordevol smaak.
Steps
1
Done
|
Indien je er tijd voor hebt en het bedenkt laat dan de linzen een aantal uren wekken in water. Zelf heb ik ze s'morgens in water gezet. |
2
Done
|
Hak de gember en knoflook fijn. Zet een grote soeppan op het fornuis met 1 etlp olijfolie en fruit de ui, gember, knoflook en kruiden hierin voor 3-4 minuten. |
3
Done
|
Ontzaad de peper en snij deze in reepjes. Voeg de linzen toe aan de soep en laat dit 20-40 minuten staan, afhankelijk of de linzen vooraf zijn geweekt. De soep is goed als de linzen klaar zijn. |
4
Done
|
Breng de soep op smaak met zoutt en peper. Voeg de spinazie toe door elke keer een handje spinazie in de soep te doen en deze er door heen te roeren zodat de spinazie gaat slinken. Als alle spinazie is toegevoegd en door de soep goed heen is, is de soep klaar. Serveer de soep per kom met één eetlepel yoghurt. |