1 0
5 Spice Eenden Wraps

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 eendenborstfilet met vetlaag
1 tlp Chinese vijf kruidenpoeder
zout en peper
1/2 komkommer
3 bosuien
10 st mini wraps
hoisin saus
aluminiumfolie

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

5 Spice Eenden Wraps

BITK Favoriet!

Ingredients

Directions

Share

5 spice eenden wraps

Met twee eendenborstfilets in de vriezer, wist ik meteen wat ik hier mee wou maken: 5 spice eenden wraps! Als je wel eens Peking duck hebt gegeten, dan komt dit simpele recept daarbij in de buurt. Ik ben dol op peking eend, Marcel heeft het zelfs al eens gemaakt (sorry vergeten foto’s voor een post te maken). Nu probeerde ik deze smaken te her-creëren met de filets. Aziatische smaken door de Chinese vijf kruiden en hoisin saus. Geserveerd met komkommer en bosui in een wrap.

Eigenlijk hoor je eend te eten met Chinese pannenkoekjes, maar omdat ik deze tot heden nog nergens heb kunnen vinden, ben ik gegaan voor tortilla mini-wraps. Zelf vindt ik de mini-wraps van Mesa Mexicana hier ideaal voor vanwege de grote, maar je kunt ook grotere gebruiken of als je dus Chinese pannenkoekjes hebt gevonden die.

 

BITK Recept - 5 Spice Eend (vlees van Spoelder)

DSC08891

Steps

1
Done

Haal de eendenborstfilet minimaal één uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

2
Done

Snij de vetlaag van de filets kruislings tot het vlees in.

Kruid beide kanten van de filets in met zout en peper en wrijf de Chinese vijf kruiden erin.

3
Done

Zet een grote koekenpan op het fornuis en bak de eendenborstfilets op de velkant (er is geen boter of olie nodig) voor 5 minuten tot het vel krokant en goudbruin is.
Keer de filets om en bak ze nog eens 3 minuten op de vleeskant.

(de eens moet wel wat rosé zijn van binnen, maar niet te rood en rauw).

Haal de eend uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie laat ze rusten voor 5 minuten.

4
Done

Snij ondertussen de komkommer en bosui in reepjes.

Verwarm de wraps in de magnetron volgens de verpakking.

Snij de eend in reepjes en serveer alles zodat iedereen hun 5 spice eenden wraps kan samenstellen.

Schenk de hoisinsaus in een bakje.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Hertenbiefstuk in kruidige boter
next
Indische Rode Linzen Spinazie Soep
previous
Hertenbiefstuk in kruidige boter
next
Indische Rode Linzen Spinazie Soep

Add Your Comment