0 0
Granaatappen & Gegrilde Groenten Salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 courgette
1 paprika
10 st romatomaten
100 gram baby spinazie
50 gram feta
100 gram granaatappel
granaatappelazijn
olijfolie
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Granaatappen & Gegrilde Groenten Salade

Warme gegrilde groenten, met de frisheid van granaatappel in een salade.

Ingredients

Directions

Share

granaatappel en gegrilde groenten salade

Voor het maken van mijn ratatouille had ik zoals gewoonlijk veelte veel groenten in huis gehaald. Ik had nog een halve courgette en een paprika over. Zonde natuurlijk om niks mee te doen. Toen we besloten nu het nog kan (vanwege het weer) hamburgers op de barbecue te maken, bracht me het op het idee de groenten te grillen voor in een salade. Het idee was de groenten op de barbecue ook te grillen, maar dit werd uiteindelijk de pan.

Wil je dit wel op de barbecue doen, maak dan gebruik van een aluminiumfolie bakje voor op de barbecue. Zo krijgen de groenten een lekkere barbecue smaak, zonder te veel (of snel) te verbranden. Op de barbecue krijgen de groenten wel nog een extra grillsmaak dimensie.

Voor de salade had ik nog baby spinazie en feta in huis en besloot voor een tegen hangende smaak van de warme gegrilde groenten te gaan voor een granaatappel. Lekker fris met een zuurtje. Ook had ik zelf nog granaatappelazijn in huis (te koop bij Oil&Vinegar), wat de tegen hangende smaak nog meer versterkte. Een andere fruitige azijn kun je ook heel goed voor deze salade gebruiken.

Mocht je nou niet willen investeren in een lekkere fruitige azijn voor in je keukenkastje, dan kun je ook gaan voor balsamicoazijn. Maar ik raad toch aan zo’n lekkere frisse azijn in huis te halen!

Steps

1
Done

Verwarm 1 etlp olijfolie in een grillpan.

2
Done

Spoel de courgette en paprika af.
Snij de courgette in plakjes en de paprika in reepjes.

Leg de courgette en paprika op de grillpan. Kruid de groenten met wat zout en peper en gril ze 5-7 minuten tot ze goed gegrild zijn.

Haal de groenten uit de pan en laat ze wat afkoelen op een bord.

3
Done

Spoel de bladspinazie af en doe deze in een salade schaal.

Spoel de tomaten af en snij deze in ringen en verdeel ze over het bord.

Doe de gegrilde groenten bij de spinazie en tomaten en maak de salade af met de granaatappelpitten en wat granaatappelazijn.

Kruimel tot slot de kaas op de salade en serveer direct.

4
Done

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Baba Ganoush
next
Curry Aubergine Kokossoep
previous
Baba Ganoush
next
Curry Aubergine Kokossoep

Add Your Comment