1 0
Curry Aubergine Kokossoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 liter groenten bouillon
2 etlp kokosolie
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 Spaanse peper
1 tlp cayenne poeder
1 etlp kerriepoeder
1 aubergine
2 tomaten
240 gram kikkererwten (uitgelekt)
1 etlp soy sauce
2 tlp honing
250 ml kokosmelk
1 limoen
paar takjes koriander
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Curry Aubergine Kokossoep

adaptatie van dishingupthedirt.com

Een verrassende notige smaak heeft deze soep.

Ingredients

Directions

Share

BITK Recept - Curry Aubergine Kokossoep

Het is nog zomer, al is het weer in Nederland onvoorspelbaar, maar toch had ik zin om een soepje te maken en omdat het zomer is dacht ik aan wat zomerse kokos smaken voor mijn soep. Ik kom dan al snel op een curry kokos soep en bedacht het dit maal te maken met aubergine: een curry aubergine kokossoep. De soep heeft misschien wel een lijst van ingrediënten waarbij je denkt ‘wil ik daar aan beginnen?’ Ja dat wil je want desondanks die ingrediënten lijst is het heel makkelijke en vrij snelle soep te maken. In 10-15 minuten heb je alles op staan na 30 minuten pruttelen heb je een heerlijke soep om van te genieten!

Wat maakt deze soep zo lekker?

Hij is pittig, maar niet overheersend net dat beetje dat je pit proeft. (Hou je niet van pit kun je ook kiezen de helft van de Spaanse peper toe te voegen of helemaal niet, de kruiden hebben immers ook wat pit). Hij heeft een heerlijke zachte kokossmaak zonder te overheersen en hij heeft wat noottigs. Marcel wou er dan ook rempèjek bij eten (een Indonesische pindakoek) maar deze zwangere miep is dol op rempèjek en had alles al opgegeten. Maar volgende keer halen we een extra zak voor bij deze lekkere soep!

Steps

1
Done

Maak de groentebouillon. (vers of aan de hand van een bouillon blokje.)

2
Done

Zet een grote soeppan op het fornuis en warm hierin de kokosolie.

3
Done

Hak de knoflook en gember klein.

Haal de zaadjes uit de Spaanse peper en snij deze in reepjes. (Niet zo van pittig eten kies dan maar om de helft te gebruiken of zelfs een kwart.)

4
Done

Voeg de knoflook, gember, Spaanse peper, cayenne poeder en kerriepoeder toe aan de soeppan. Zet het vuur op medium en blijf in de pan roeren tot alles gaat geuren zo'n 4 minuten.

5
Done

Schil de aubergine, snij de aubergine in blokjes en kruid ze wat met zout.

Spoel de tomaten af en snij ze in blokjes.

Giet de kikkererwten uit het blik en spoel ze af met koud water in een zeef.

Voeg de aubergine, tomaten, kikkererwten, soy sauce en honing toe aan de soeppan. Laat dit zo'n 4 minuten staan tot het gaat geuren. Blijf in de pan roeren.

Kruid met wat zout en peper.

6
Done

Voeg 750 ml bouillon en de kokosmelk toe aan de groenten en breng dit aan de kook.

Zet het vuur wat lager en laat de soep 30 minuten pruttelen. Roer regelmatig in de pan. Indien nodig kun je wat extra bouillon toevoegen.

7
Done

Haal de pan van het fornuis. Voeg de limoen rasp en wat blaadjes koriander toe en pureer de soep. Gebruik hiervoor een staafmixer voor of doe het in de blender.
(Indien je een blender gebruikt doe pureer de soep dan per 1/3 deel van de soep.)

8
Done

Breng de soep op smaak met wat sap van een halve limoen en wat zout en peper.

Vindt je je soep toch nog te dik kun je hier nog wat extra bouillon toevoegen.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Granaatappen & Gegrilde Groenten Salade
next
Homemade pittige komkommer zuur
previous
Granaatappen & Gegrilde Groenten Salade
next
Homemade pittige komkommer zuur

Add Your Comment