0 0
Baba Ganoush

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 aubergine
1/2 citroen
1 etlp tahini
1 tlp zout
2 tenen knoflook
1 etlp + extra olijfolie
paprikapoeder

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Baba Ganoush

Lekker als broodbeleg bij de lunch!

Ingredients

Directions

Share

baba ganoush recept

Bij een sample box had ik een aantal prachtige aubergine’s gekregen in alle grote en kleuren. Enthousiaster kan je mij niet krijgen want ik ben dol op aubergine’s, maar helaas eet ik het veelte weinig. Omdat ik zoveel aubergine’s had besloot ik maar eens andere recepten uit te proberen dan me standaard go-to recepten als het om aubergine’s gaat: denk aan ratatouille of aubergine parmezaan.

Bij lunch op het werk halen mijn collega’s wel eens baba ganoush. Baba ganoush is een mediteraanse salade wat gemaakt is van geroosterde aubergine. De aubergine puree die overblijft als je de schil er afhaalt, wordt gemengd met o.a. olijfolie, citroensap, tahini en optioneel met andere kruiden. Het is een heerlijk smeersel voor bij de lunch (als broodbeleg) of op een stokbroodje. Ik besloot het zo traditioneel mogelijk te maken en maakte het af met wat paprika poeder, omdat ik toch wel altijd van wat pit houd.

Eet je het niet in een keer op en wil je het nog bewaren in de koelkast. Bedek het dan goed (met een deksel of huishoudfolie) en doe er wat olijfolie op.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de aubergine op wat bakpapier voor één uur in de oven.

Haal de aubergine uit de oven (knijp er niet te hard is want hij is nu lekker zacht van binnen) en laat hem min 15 minuten afkoelen.

2
Done

Haal de schil van de aubergine.
Je kunt dit makkelijk met de hand doen, of even een mesje gebruiken.

Doe de aubergine samen met het sap van de halve citroen, zout, knoflook, 1 etlp olijfolie en tahini in een keukenmachine tot het smeerbaar is.

Serveer de baba ganoush (optioneel) wat olijfolie en paprikapoeder erop.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Strawberry Shortcakes | Buzz in the Kitchen
previous
Strawberry Shortcake
next
Granaatappen & Gegrilde Groenten Salade
Strawberry Shortcakes | Buzz in the Kitchen
previous
Strawberry Shortcake
next
Granaatappen & Gegrilde Groenten Salade

Add Your Comment