0 0
Falafel Salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Salade
100 gram sla
100 gram rode kool
8 stuks falafel
1 blik (150 gram) kikkererwten
1/2 rode ui
1/2 komkommer
1 etlp Citroensap
Dressing
1 etlp sesamolie
1 cm gember
1 teen knoflook
2 tlp citroensap
2 etlp olijfolie
1 etlp honing

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Falafel Salade

SaladJar

Ingredients

  • Salade

  • Dressing

Directions

Share

Falafel Salade

Een nieuw jaar betekend vaak de start van een gezonde voeding voor vele. Vervang jouw lunch met een vullende maaltijdsalade die je van tevoren klaar kan maken: de Saladjar.

Eind 2017 ben ik mijn eigen salade bedrijf begonnen. Ik werd gevraagd door een jong bedrijf om hun lunch te veerzorgen. Zij kwamen met het idee voor een saladjar. Makkelijk te vervoeren, goed voor te bereiden en te bewaren. Koken en eten is mijn passie en ik ben graag creatief met salades. Ik besloot het daarom te doen. Vanwege mijn zwangerschap staat het bedrijf al enige tijd stil, maar ik heb wel nog heel wat lekkere recepten.

Een favoriet van mij is de falafel salade. Een vegatarische salade met een lekker zuurtje. De falafel kun je gewoon kant en klaar kopen, of als je echt zin hebt kun je deze uiteraard ook maken. (Klik hier voor het recept van falafel).

 

De salade is voor 2 à 3 porties/saladepotten. Je kunt het gewoon zo serveren, maar heb hieronder ook uitgelegd hoe je het in een saladjar mee kunt nemen.

Steps

1
Done

Bak de falafel en laat deze afkoelen. | Was de sla en laat deze goed drogen. | Was de komkommer en snij in kleine blokjes. | Giet de kikkererwten uit het blik en spoel af met koud water. | Snij de rode kool in reepjes. |

2
Done

Dressing

Schil en rasp de gember. | Snij de knoflook fijn. | Meng alle ingrediënten van de dressing. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

3
Done

SaladJar samenstellen

1. Dressing
2. rode ui
3. komkommer
4. kikkererwten
5. rode kool
6. falafel
7. sla

Doe 1 etlp citroensap over de sla voor dat je de pot dicht doet.

4
Done

Saladjar Eten Tip!

Als de pot goed dicht zit, draai hem op ze kop en schud alles goed door elkaar. Gooi het vervolgens op een bord of eet uit de pot!

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Pompoensoep met gerookte zalm | Buzz in the Kitchen
previous
Pompoensoep met gerookte zalm
Knapperige Zoete Aardappel Salade | Buzz in the Kitchen
next
Knapperige Zoete Aardappel Salade
Pompoensoep met gerookte zalm | Buzz in the Kitchen
previous
Pompoensoep met gerookte zalm
Knapperige Zoete Aardappel Salade | Buzz in the Kitchen
next
Knapperige Zoete Aardappel Salade

Add Your Comment