Ingredients
-
Salade
-
150 gram bladspinazie
-
2 zoete aardappel
-
300 gram broccoli
-
1 mozzarella
-
200 gram sperziebonen
-
1 (grote) wortel
-
2 handjes pecannoten
-
1 tlp citroensap
-
Dressing
-
2 etlp olijfolie
-
1 etlp witte wijnazijn
-
2 etlp sinaasappelsap
-
1 takje rozemarijn (vers)
-
1 tlp honing
-
In Huis
-
zout en peper
-
bakpapier
-
olie
Directions
Knapperige Zoete Aardappel Salade
Een nieuwe week en een nieuwe SaladJar: een knapperige zoete aardappel salade. Zoete aardappel ik ben er dol op en vooral in een salade kan het zo lekker zijn. Het geeft wat aards en zoets aan een salade, plus het is een vullende koolhydraat. In combinatie met allerlei knapperige groenten als broccoli, wortel en sperziebonen maak deze salade zo lekker. Ook voeg ik maar wat graag noten toe aan mijn salades en er is geen noot die beter past bij zoete aardappel dan pecannoten.
Net zoals vorige week kun je deze salade ook in een pot meenemen. Hoe dat leg ik onderin het recept uit.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes. | Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoete aardappel eroverheen. | Strooi wat olijfolie over de zoete aardappel. | Zet de bakplaat in de oven voor 30 minuten. Hussel na 15 minuten de zoete aardappel door elkaar. De zoete aardappel is klaar als deze zacht als boter is als je erin prikt. | Laat de zoete aardappel compleet afkoelen. |
2
Done
|
Snij de broccoli in roosjes. | Snij de uiteinde van de sperziebonen en halveer ze. | Breng een pan water aan de kook. | Blancheer de broccoli 5 minuten in het kokende water. | Haal de broccoli uit het water met een schuimspaan (je hebt het water nog nodig). Leg de broccoli in een bak met ijswater of spoel het een paar minuten af met koud water. | Blancheer vervolgens de sperziebonen 5 minuten. Giet het water af en leg de sperziebonen in een bak met ijswater of spoel ze een paar minuten af met koud water. | Belangrijk is dat de broccoli en sperziebonen snel afkoelen door het water. |
3
Done
|
Snij de mozzarella in blokjes. | Rasp de wortel. | Was de spinazie en zorg dat deze goed droog is. |
4
Done
|
DRESSING Meng alle ingrediënten van de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Wil je de dressing zoeter voeg dan nog wat honing toe. |
5
Done
|
SaladJar samenstellen 1. Dressing |
6
Done
|
Saladjar eten: Haal het bakpapier en de pecannoten uit de pot. Doe de pot dicht en schud hem op ze kop door elkaar. Giet de salade op een bord en strooi de pecannoten eroverheen. Salade pot is tot 3 dagen in de koelkast te bewaren. Dan is hij het lekkerste. Haal wel een half uur van tevoren uit de koelkast. |