Pompoensoep met Gerookte Zalm

0 0
Pompoensoep met Gerookte Zalm

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rode ui
2 tenen knoflook
1 flespompoen
100 ml kookroom (plantaardig)
1 bouillonblokje (groente)
100 gram gerookte zalm
(Optioneel) 1/2 theelepel cayenne peper
In huis
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

In het najaar begint het bij mij te kriebelen en krijg ik langzaam zin in soep. Een van mijn favoriete soepen om in het najaar en de winter te maken pompoensoep en pak ik extra uit voor mijzelf, dan maak ik pompoensoep met gerookte zalm.

Pompoensoep met Gerookte Zalm

Pompoensoep is heerlijk romig en heeft een zoete en warme aardse smaak. Een paar jaar geleden was ik aan het lunchen bij een vriendin en die serveerde er gerookte zalm in. In eerste instantie vond ik dit nogal een raar idee: rauwe zalm in soep. Maar uiteraard proefde ik het (je weet niet of je het lust als je het niet probeert) en inmiddels is het een van mijn favoriete combinaties voor het najaar. Jij nog niet overtuigd? Probeer het nu eens lekker zelf met dit recept.

 

Kidsproof

In het originele recept van Recepthoekje.nl deed ik ook 1/2 theelepel cayenne peper. Deze voegde ik toe bij stap 2 na het fruiten van de knoflook en ui. Zijn je kinderen nog klein (onder 3 jaar) of houden ze niet van pittig laat dit  dan achterwege. Eventueel kun je dit zelf bij serveren apart toevoegen.

 


*Dit recept was voorheen te vinden op Recepthoekje.nl (datum 03-01-2019)

Steps

1
Done

Pel en snipper de ui en knoflooktenen. | Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in blokjes.

2
Done

Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan. | Fruit de ui en knoflook (evt cayenne peper) 3 minuten tot de ui glazig wordt. | Voeg de pompoen toe en bak 2 minuten meer. | Verkruimel het bouillonblokje over de pompoen en schenk 1 liter water erbij tot de pompoen goed onder staat. | Breng het water aan de kook. | Draai het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen op medium vuur. |

3
Done

Haal de soep van het fornuis. | Pureer de soep in een blender of met een staafmixer glad. | Voeg 100 ml kookroom toe aan de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.|

4
Done

Snij de gerookte zalm in repen. | Serveer de soep met de gerookte zalm erin of er naast zodat iedereen zelf kan toevoegen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Parelcouscous met Paddenstoelen en Rucola - Kidshoekje.nl
previous
Parelcouscous met Paddenstoelen
Mexicaanse Rijst met Chipolata Worstjes - Kidshoekje.nl
next
Mexicaanse Rijst met Chipolata Worstjes

Add Your Comment