Ingredients
-
Salade
-
100 gram sla
-
100 gram rode kool
-
8 stuks falafel
-
1 blik (150 gram) kikkererwten
-
1/2 rode ui
-
1/2 komkommer
-
1 etlp Citroensap
-
Dressing
-
1 etlp sesamolie
-
1 cm gember
-
1 teen knoflook
-
2 tlp citroensap
-
2 etlp olijfolie
-
1 etlp honing
Directions
Falafel Salade
Een nieuw jaar betekend vaak de start van een gezonde voeding voor vele. Vervang jouw lunch met een vullende maaltijdsalade die je van tevoren klaar kan maken: de Saladjar.
Eind 2017 ben ik mijn eigen salade bedrijf begonnen. Ik werd gevraagd door een jong bedrijf om hun lunch te veerzorgen. Zij kwamen met het idee voor een saladjar. Makkelijk te vervoeren, goed voor te bereiden en te bewaren. Koken en eten is mijn passie en ik ben graag creatief met salades. Ik besloot het daarom te doen. Vanwege mijn zwangerschap staat het bedrijf al enige tijd stil, maar ik heb wel nog heel wat lekkere recepten.
Een favoriet van mij is de falafel salade. Een vegatarische salade met een lekker zuurtje. De falafel kun je gewoon kant en klaar kopen, of als je echt zin hebt kun je deze uiteraard ook maken. (Klik hier voor het recept van falafel).
De salade is voor 2 à 3 porties/saladepotten. Je kunt het gewoon zo serveren, maar heb hieronder ook uitgelegd hoe je het in een saladjar mee kunt nemen.
Steps
1
Done
|
Bak de falafel en laat deze afkoelen. | Was de sla en laat deze goed drogen. | Was de komkommer en snij in kleine blokjes. | Giet de kikkererwten uit het blik en spoel af met koud water. | Snij de rode kool in reepjes. | |
2
Done
|
DressingSchil en rasp de gember. | Snij de knoflook fijn. | Meng alle ingrediënten van de dressing. Breng eventueel op smaak met zout en peper. |
3
Done
|
SaladJar samenstellen1. Dressing Doe 1 etlp citroensap over de sla voor dat je de pot dicht doet. |
4
Done
|
Saladjar Eten Tip!Als de pot goed dicht zit, draai hem op ze kop en schud alles goed door elkaar. Gooi het vervolgens op een bord of eet uit de pot! |