Ingredients
-
2 avocado
-
400 gram kikkererwten (uit blik)
-
1 citroen
-
5 gram koriander
-
2 tenen knoflook
-
3 etlp olijfolie
-
zout en peper
Directions
Avocado Hummus
Op mijn werk is het hummus mania. De afgelopen maanden gaat er tijdens elke lunch wel een bakje hummus (uit de winkel) doorheen. Hummus is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken. Sinds we het tijdens de lunch elke keer eten besloot mijn collega het eens zelf te gaan maken. Wat er toe leiden dat andere collega’s dit ook gingen proberen. Een keuken prinsesje als ik kan dan natuurlijk absoluut niet achter blijven. Ik raakte geïnspireerd om mij ook aan de hummus te wagen en omdat ik nog een avocado in huis had besloot ik avocado hummus te maken voor mijn ouders barbecue.
Mijn moeder is absoluut geen hummus fan. Als haar dochter vond ik echter dat ze toch mijn zelf gemaakte hummus moest gaan proberen. Ze vond de hummus met avocado wel lekker voor een hummus. De smaak heeft wel iets weg van guacamole, niet zo vreemd als je iets met avocado maakt natuurlijk. Wat maakt dat deze hummus lekker is als broodbeleg op een pita of lekkere dip bij nacho’s.
Steps
1
Done
|
Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel ze af met water. | Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. | Hak de knoflook fijn. |
2
Done
|
Doe de kikkererwten, avocado, koriander, knoflook, sap van de citroen en olijfolie in een keukenmachine en pureer alles tot een smeerbare hummus. | Breng de hummus op smaak met zout en peper en roer alles door elkaar heen. | *Indien nodig kun je nog wat olie of water toevoegen om de hummus wat romiger te maken. | Serveer de hummus in een schaaltje en druppel er nog wat olijfolie overheen. |