0 0
Avocado hummus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 avocado
400 gram kikkererwten (uit blik)
1 citroen
5 gram koriander
2 tenen knoflook
3 etlp olijfolie
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Avocado hummus

Broodbeleg of Dip

Ingredients

Directions

Share

Avocado Hummus

Op mijn werk is het hummus mania. De afgelopen maanden gaat er tijdens elke lunch wel een bakje hummus (uit de winkel) doorheen. Hummus is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken. Sinds we het tijdens de lunch elke keer eten besloot mijn collega het eens zelf te gaan maken. Wat er toe leiden dat andere collega’s dit ook gingen proberen. Een keuken prinsesje als ik kan dan natuurlijk absoluut niet achter blijven. Ik raakte geïnspireerd om mij ook aan de hummus te wagen en omdat ik nog een avocado in huis had besloot ik avocado hummus te maken voor mijn ouders barbecue.

Mijn moeder is absoluut geen hummus fan. Als haar dochter vond ik echter dat ze toch mijn zelf gemaakte hummus moest gaan proberen. Ze vond de hummus met avocado wel lekker voor een hummus. De smaak heeft wel iets weg van guacamole, niet zo vreemd als je iets met avocado maakt natuurlijk. Wat maakt dat deze hummus lekker is als broodbeleg op een pita of lekkere dip bij nacho’s. 

Avocado Hummus | Buzz in the Kitchen

Steps

1
Done

Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel ze af met water. | Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. | Hak de knoflook fijn.

2
Done

Doe de kikkererwten, avocado, koriander, knoflook, sap van de citroen en olijfolie in een keukenmachine en pureer alles tot een smeerbare hummus. | Breng de hummus op smaak met zout en peper en roer alles door elkaar heen. | *Indien nodig kun je nog wat olie of water toevoegen om de hummus wat romiger te maken. | Serveer de hummus in een schaaltje en druppel er nog wat olijfolie overheen.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Aardbeien-aalbes smoothie
next
Nutella bananenbrood
previous
Aardbeien-aalbes smoothie
next
Nutella bananenbrood

Add Your Comment