Nutella Bananenbrood

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

60 gram boter (ongezout)
110 gram suiker
160 gram bloem
1 ei
60 ml yoghurt (plantaardig)
2 bananen (rijp)
1/2 theelepel bakingsoda
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
50 gram pure chocolade stukjes
1 grote eetlepel Nutella

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Rijpe bananen betekend een bananenbrood en voor de chocolade lover is de Nutella bananenbrood een absolute aanrader.

Nutella Bananenbrood

Soms is er geen pijl op te trekken bij ons in huis. De ene week is één tros bananen binnen 2 dagen al op. De andere week heb ik drie bruinen bananen over, die vervolgens niemand wil eten omdat ze ‘bruin’ zijn. Gelukkig hebben wij voor die over rijpe bananen altijd wel een goede bestemming in de vorm van een bananenbrood. Waar ik dit maal ook een Nutella Bananenbrood van maakten. Banaan en chocolade werkt immers gewoon heel goed samen en dus leek dit mij een prima idee.

Uiteindelijk maakte ik twee bananenbroden waaronder deze en gezien de lockdown twee bananenbroden voor ons gezin te veel is. Besloot ik de broden in plakken te snijden en met elk een stuk bakpapier er omheen in te vriezen. Zo heb ik nu een vriezer gevuld met plakken bananenbrood en als ik zin heb ik een stuk hoef ik deze alleen maar met bakpapier en al onder de panini-grill te leggen voor 2 minuten. Het ontdooit en je hebt een lekker stuk warme bananenbrood. Net of het net uit de oven komt.


Maak je dit of een van de andere Kidshoekje.nl recepten? Laat vooral weten wat je er van vond door een reactie achter te laten. Ook als je het op Social Media deelt tag vooral @kidshoekje zodat ik het ook weer kan delen.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een cake blik in met bakspray/boter/olie | Prak de bananen tot puree in een kom.

2
Done

In een kom geschikt voor een mixer. Mix de boter en de suiker samen. | Mix de eieren erdoorheen. | Mix de yoghurt erdoorheen. |

In een kom meng de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. | Voeg de bloem en de banaan om en om toe aan de boter tot alles een goed gemengd beslag is. | Roer met een spatel de stukjes chocolade door het beslag. | Schenk het beslag in de cakevorm.

3
Done

Doe de eetlepel Nutella verspreid over de cakevorm en haal een mes door het beslag voor een marmer effect. | Zet de cake in de oven voor 40-50 minuten. Als je een prikker in het midden van de cake steekt moet deze er schoon uit komen. | Laat de cake compleet afkoelen voor je hem uit het blik haalt.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Zoete Aardappel Corn Chowder | Kidshoekje.nl
previous
Zoete Aardappel Corn Chowder
Recept Lemon Meringue Cupcake - Kidshoekje.nl
next
Lemon Meringue Cupcake

Add Your Comment