0 0
Aardbeien trifle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram aardbeien
74 gram vanille kloppudding *Dr Oetker
500 ml melk *volgens de kloppudding
250 ml slagroom
3 tlp + extra suiker
4 etlp aardbeien jam

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Aardbeien trifle

Een snel en makkelijk nagerecht

Ingredients

Directions

Share

Vraag je spontaan iemand om te komen eten bij jouw ‘s avonds en dan ben je helemaal vergeten een dessert in huis te halen of überhaupt vergeten iets dergelijks te kopen!

Een dessert is het lekkerste van een hele maaltijd vind ik, en ook al neem ik er niet altijd de tijd voor als er gasten komen dineren mag het dessert zeker niet ontbreken. Natuurlijk heb je altijd wel wat ingrediënten in huis. Een ingrediënt wat altijd handig is om in huis te hebben voor dit soort situaties is pudding. Het enige wat je toe hoeft te voegen is melk, wat de meeste mensen wel in huis hebben en met wat extra ingrediënten is heb je snel een heerlijk dessert.

Van mijn tripje naar de markt had ik heerlijke zoete aardbeien in huis daarom besloot ik Aardbeien Trifle te maken. Trifle is een Engels dessert wat bestaat uit diverse lagen. Het is ontzettend makkelijk om te maken en je kunt de beste ingrediënten van dessert samen brengen in een gerecht. Nu heb je altijd een back-up dessert.

Steps

1
Done

Maak de vanille kloppudding volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
Done

Schenk de kloppudding in vier glazen tot de helft van het glas. Volg de instructies van de kloppudding voor de tijd dat de pudding in de koelkast moet opstijven (*15 min).

3
Done

Klop de slagroom met 3 theelepels suiker stijf.

Was de aardbeien schoon, snij de kroontjes van de aardbeien en halveer ze.

4
Done

Verdeel de aardbeien over de glazen met pudding.

Doe een beetje suiker over de aardbeien.

5
Done

Schep wat slagroom over de aardbeien tot bijna de rand en garneer met de aardbeien jam.

6
Done

Bewaar de trifle in de koelkast of serveer direct.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Honing Mosterd Kip Salade
buzzinthekitchen.com snelle nacho's recept
next
Snelle nacho’s
previous
Honing Mosterd Kip Salade
buzzinthekitchen.com snelle nacho's recept
next
Snelle nacho’s

Add Your Comment