0 0
Honing Mosterd Kip Salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 stengels selderij
150 gram fusilli pasta
350 gram kipfilet
200 gram magere spekreepjes
1/2 zakje salade mix tuinkruiden
3 etlp mayonaise
2 etlp honing mosterd dressing
150 gram bladspinazie
150 gram cherry tomaten
50 gram cheddar (geraspt)
1 tlp olijfolie
1 etlp ongezouten boter
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Honing Mosterd Kip Salade

Koude Pasta Salade, een perfecte maaltijd in de zomer.

Ingredients

Directions

Share

Hitte Golf in Nederland, dat zal je me ook niet vaak horen zeggen! Na een hele dag in een warm kantoor gezeten te hebben moet je aan het einde van de dag maar eens gaan bedenken wat je wilt gaat eten. Een luxe probleem, maar een probleem met dit weer. Geen zin in warm eten of om uren in de keuken te staan boven een warm fornuis.

Conclusie een heerlijke koude pasta salade maken. Uiteindelijk wel wat bij het fornuis gestaan maar het resultaat was meer dan de moeite waar: Honing-Mosterd Kip Pasta Salade.

Steps

1
Done

Zet een pan met water op het fornuis en breng dit aan de kook.

Snij de selderij in kleine boogjes.
Voeg de selderij samen met de pasta toe aan het kokende water en bereid de pasta volgens de verpakking.

Zodra de pasta klaar is, giet deze met de selderij af en spoel af met koud water.

2
Done

Verhit 1 tlp olijfolie in een grillpan.

Snij de kip in reepjes. Zodra de grillpan heet genoeg is, gril de kip in de pan tot ze goudbruin en gaar zijn.

Haal de kip uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier om wat af te koelen.

3
Done

In een koekenpan bak de spekjes krokant. Als ze klaar zijn leg ze op een bord met keukenpapier om wat vet uit te lekken.

4
Done

Dressing...

In een kom meng de salade mix, mayonaise en honing mosterd dressing samen.

Indien nodig voeg wat zout en peper toe.

5
Done

Halveer de cherry tomaten en meng deze samen met de pasta, selderij, kip en bladspinazie.

Verdeel de salade over de borden en schenk wat dressing eroverheen. Maak het af met wat geraspte cheddar en de spekblokjes.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Cajun Hummus
next
Aardbeien trifle
previous
Cajun Hummus
next
Aardbeien trifle

Add Your Comment