Ingredients
-
250 gram aardbeien
-
74 gram vanille kloppudding*Dr Oetker
-
500 ml melk*volgens de kloppudding
-
250 ml slagroom
-
3 tlp + extra suiker
-
4 etlp aardbeien jam
Directions
Vraag je spontaan iemand om te komen eten bij jouw ‘s avonds en dan ben je helemaal vergeten een dessert in huis te halen of überhaupt vergeten iets dergelijks te kopen!
Een dessert is het lekkerste van een hele maaltijd vind ik, en ook al neem ik er niet altijd de tijd voor als er gasten komen dineren mag het dessert zeker niet ontbreken. Natuurlijk heb je altijd wel wat ingrediënten in huis. Een ingrediënt wat altijd handig is om in huis te hebben voor dit soort situaties is pudding. Het enige wat je toe hoeft te voegen is melk, wat de meeste mensen wel in huis hebben en met wat extra ingrediënten is heb je snel een heerlijk dessert.
Van mijn tripje naar de markt had ik heerlijke zoete aardbeien in huis daarom besloot ik Aardbeien Trifle te maken. Trifle is een Engels dessert wat bestaat uit diverse lagen. Het is ontzettend makkelijk om te maken en je kunt de beste ingrediënten van dessert samen brengen in een gerecht. Nu heb je altijd een back-up dessert.
Steps
1
Done
|
Maak de vanille kloppudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
2
Done
|
Schenk de kloppudding in vier glazen tot de helft van het glas. Volg de instructies van de kloppudding voor de tijd dat de pudding in de koelkast moet opstijven (*15 min). |
3
Done
|
Klop de slagroom met 3 theelepels suiker stijf. Was de aardbeien schoon, snij de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. |
4
Done
|
Verdeel de aardbeien over de glazen met pudding. Doe een beetje suiker over de aardbeien. |
5
Done
|
Schep wat slagroom over de aardbeien tot bijna de rand en garneer met de aardbeien jam. |
6
Done
|
Bewaar de trifle in de koelkast of serveer direct. |