Ingredients
-
25 gram parmezaanse kaas
-
20 gram parneermeel
-
1 tlp basilicum (gedroogd)
-
1 tlp knoflookpoeder
-
1 ei
-
3 etlp bloem
-
300 gram kipfilet
-
300 gram pastasaus (naar keuze)
-
400 gram tomatenblokjes
-
125 gram mozzarella
-
75 gram p.p. pasta (eigen keuzen)
-
olijfolie
-
zout en peper
Directions
Zeker een keer per week eten we past. De opties voor pasta gerechten zijn eindeloos, waardoor we elke week weer wat anders eten. We hadden nog wat mozzarella in de koelkast leggen. Wat mij op het idee bracht om kip parmigiana te maken.
Kip parmigiana is te vergelijken met een schnitzel. Het is een gepaneerd stuk kipfilet en heeft zijn naam parmigiana te danken aan de parmezaanse kaas in het paneermengsel. Ik vind het lekker om er ook nog wat knoflookpoeder en basilicum in te doen, maar op zich heb je aan paneermeel en Parmezaanse kaas genoeg. Even bakken in de pan en voilà heerlijke kip parmigiana.
Voor het Buzz in the Kitchen recept stop ik echter niet daar. Zoals ik zij had ik nog wat mozzarella liggen en bedacht er een ovengerecht van te maken. Met wat pasta saus naar keuze in een ovenschaal, gevolgd door de kip en afgemaakt met wat mozzarella die je dan heerlijk laat smelten in de oven.
Serveer met wat pasta naar keuzen en voilà heerlijke kip parmigiana.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 C |
2
Done
|
Zet drie diepe borden neer: |
3
Done
|
Snij de kip in mooie grote plakken. Niet al te dik. Haal de kip achtereenvolgend door de drie borden: eerst de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermengsel. |
4
Done
|
Verwarm 2 etlp olijfolie in een koekenpan. Haal de kip uit de pan en leg ze op een bord. |
5
Done
|
In de ovenschaal meng de pastasaus en tomatenblokjes met wat zout en peper. Leg de kip op de pastasaus in de overschaal. Snij de mozzarella in plakken en leg deze op de kip. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven zodat de mozzarella smelt over de kip. Maak ondertussen de pasta voorbij de kip parmigiana. |