Ingredients
-
700 ml groentebouillon
-
20 gram boter
-
1 rode ui
-
5 cm gember
-
2 tenen knoflook
-
500 gram wortels
-
400 ml kokosmelk
-
bosje munt
-
zout en peper
Directions
De afgelopen weken was het echt eens winters weer. Wat onvoorspelbaar kan het weer in Nederland wel niet zijn. Als je bijna alle hoop voor sneeuw voor dit jaar hebt opgegeven is daar op eens de temperatuur onder nul en wordt je wakker in een lichte winter wonder wereld. Jammer genoeg blijft het in Nederland nooit lang liggen en alleen maar koud. Het is wel het ideale weer waarbij ik thuis wil komen en een lekkere warme kop soep wil eten.
Inmiddels heb ik al heel wat wortel soepen gemaakt: witte zoete aardappel wortel soep, pittige gember wortel soep en linzen wortel soep. Wortels zijn zo een lekker ingrediënt voor soep dat ik ze graag gebruik. Dit maal besloot ik een wortel munt soep te maken met wat kokosmelk. Een lekkere frisse soep. Perfect als je toch wel klaar bent met het winterse weer van afgelopen weken en inmiddels klaar bent voor de lente!
Steps
1
Done
|
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan. Voeg de ui, gember en geperste knoflook toe aan de pan en laat dit voor 3 minuten staat tot de ui bruin wordt. Blijf geregeld roeren in de pan. |
2
Done
|
Maak de wortels schoon en snij deze in plakjes. Schenk de bouillon en kokosmelk bij de wortels en breng het aan de kook. Draai het vuur wat zachter en laat de soep zo'n 10 minuten staan tot de wortels gaar zijn. |
3
Done
|
Haal de muntblaadjes van de steeltjes en voeg ze toe aan de soep. Pureer de soep doormiddel van een staafmixer of een blender. Gebruik je een blender pureer de soep dan in delen. Breng de soep op smaak met zout en peper. |