Ingredients
-
1 aubergine
-
1/2 citroen
-
1 etlp tahini
-
1 tlp zout
-
2 tenen knoflook
-
1 etlp + extra olijfolie
-
paprikapoeder
Directions
Bij een sample box had ik een aantal prachtige aubergine’s gekregen in alle grote en kleuren. Enthousiaster kan je mij niet krijgen want ik ben dol op aubergine’s, maar helaas eet ik het veelte weinig. Omdat ik zoveel aubergine’s had besloot ik maar eens andere recepten uit te proberen dan me standaard go-to recepten als het om aubergine’s gaat: denk aan ratatouille of aubergine parmezaan.
Bij lunch op het werk halen mijn collega’s wel eens baba ganoush. Baba ganoush is een mediteraanse salade wat gemaakt is van geroosterde aubergine. De aubergine puree die overblijft als je de schil er afhaalt, wordt gemengd met o.a. olijfolie, citroensap, tahini en optioneel met andere kruiden. Het is een heerlijk smeersel voor bij de lunch (als broodbeleg) of op een stokbroodje. Ik besloot het zo traditioneel mogelijk te maken en maakte het af met wat paprika poeder, omdat ik toch wel altijd van wat pit houd.
Eet je het niet in een keer op en wil je het nog bewaren in de koelkast. Bedek het dan goed (met een deksel of huishoudfolie) en doe er wat olijfolie op.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Haal de schil van de aubergine. Doe de aubergine samen met het sap van de halve citroen, zout, knoflook, 1 etlp olijfolie en tahini in een keukenmachine tot het smeerbaar is. Serveer de baba ganoush (optioneel) wat olijfolie en paprikapoeder erop. |