Strawberry Shortcakes

0 0
Strawberry Shortcakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Shortcakes
320 gram bloem
5 eetlepels (+ extra) suiker
1 eetlepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
115 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
2 eieren
120 ml (plantaardige) melk
Overig
200 gram Aardbeien
250 ml Slagroom

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Strawberry Shortcakes

Maak deze zomer eens een heerlijke klassieker met Hollandse aardbeien. Ik heb het over Strawberry Shortcakes.

(2015) Tijdens mijn zwangerschap ben ik niet de persoon die eet voor twee, daarbij is het vooral fruit waar ik steeds heel erg veel zin in heb. Een gezonde craving dus. Waar ik voorheen niet eens elke dag fruit at, eet ik tegenwoordig minimaal 2 tot 3 stukken op een dag. In ieder geval elke dag 1 appeltje en nu met de zomer wissel ik het fruit lekker af met diverse bessen, perziken en natuurlijk aardbeien.

Met nog wat aardbeien en slagroom in de koelkast had ik op eens onwijs zin in het klassieke dessert: strawberry shortcakes. Aardbeien, slagroom en een cakeje, klinkt toch als een heerlijk feestje. De shortcake is een Engelse klassieker die ook veel in Amerika gemaakt wordt. Je kunt het met met cake maken of zo als ik heb gedaan met een meer koekjes-achtige biscuit (te denken aan een scone). Het is een lekker posh taartje wat helemaal niet moeilijk is om te maken en er ook nog eens heel mooi uit ziet.

 

(Recepthoekje 05-08-2015)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 220 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een kom meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.| Snij de boter in blokjes en kneed deze door de bloem tot het een kruimige substantie is. | Voeg 1 ei en de melk toe . Meng deze door het deeg tot het een plakkerig deegbol is. Gebruik hiervoor je handen of een spatel.|

3
Done

Maak een groot stuk van je werkbank schoon en doe hier wat bloem op. | Doe ook wat bloem op je handen. | Leg het deeg op het bebloemde werkblad. | Maak van het deeg een platte vierkant ongeveer 5 cm hoog.| Met een ronde uit snijder (of een glas) snij de shortcakes uit het deeg en leg deze op de bekleedde bakplaat.|

4
Done

Split het andere ei in twee kommen. | Gebruik de eiwit en smeer deze over de shortcake. | Besprenkel wat suiker over de shortcakes.|

5
Done

Doe de shortcakes in de oven voor 10-12 minuten tot ze goud bruin zijn. | Let na 10 minuten goed op je oven, je wilt niet dat de shortcakes te lang in de oven staan en bakstenen worden.| Haal de shortcakes uit de oven en laat ze afkoelen minimaal 10 minuten afkoelen.

6
Done

Was de aardbeien en maak ze goed droog. | Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in plakjes. | Klop de slagroom op met 1 eetlepel suiker.|

7
Done

Snij de shortcakes door de helft. | Neem onderste helft van de shortcake, doe hier wat slagroom op, aardbeien en nog een toefje slagroom en de bovenste helft.| Voilà een strawberry shortcake.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Kerstomaten Broodsalade - Kidshoekje.nl
previous
Kerstomaten Broodsalade (Panzanella)
Vijgen Salade met Frambozen Dressing - Kidshoekje.nl
next
Vijgen salade met frambozen dressing

Add Your Comment