0 0
Passiefruit Taart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
260 gram bastognekoeken
2 etlp suiker
70 gram ongezouten boter
12 st passiefruit
1 blik gecondenseerde melk
4 eieren

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Passiefruit Taart

Romig en exotisch

Ingredients

Directions

Share

BITK Recept - Passiefruit taartVorige week waren we naar de Foodhallen in Amsterdam voor lunch. Als toertje namen we wat mini-taartjes van Petit Gâteau mee. We kochten vier verschillende taartjes om te delen, waarvan het passiefruit taartje onze favoriet bleek. We vonden deze zo lekker dat we hem niet eens wouden delen. De smaak was zo lekker dat ik gewoon een recept moest vinden om dit mini-taartje na te maken.

Op Pinterest ging ik op zoek naar ‘passionfruit cream pie’ en vond een makkelijk recept op provechoperu.com. Het ging mij echt om de passiefruit smaak en besloot daarom het recept iets aan te passen om deze smaak te versterken.  Met geluk, wat een lekker taartje en helemaal niet in gewikkeld om te maken. Iets waar ik van hou.

Met het recept maakte ik in plaats van 1 grote taart 3 klein-medium taartjes. Twee voor sunday dinner en één voor op mijn verjaardag voor als mijn moeder op de thee komt.

Recept Sweets - Passiefruit taart

Steps

1
Done

Taartbodem...

Verkruimel de bastognekoeken.
Smelt de boter in een sauspan en meng het met de kruimels en suiker.

Vet de taartbodem in met wat boter en druk de kruimels in de taart-vorm. Zorg ervoor dat in ieder geval de bodem dik genoeg is.

Zet de taartbodem minimaal 30 minuten in de vriezer.

Voor verwarm de oven ondertussen op 175 C.

Zet de taartbodem in de oven voor 12 minuten.
Haal de taartbodem uit de oven en laat hem afkoelen.

2
Done

Passiefruit Puree...

Haal het pulp uit de passievruchten en doe deze in een sauspan. Breng het langzaam aan de kook. Zet het fornuis op laag en laat de pulp simmeren voor 15 minuten zodat de zaden van de pulp afscheiden. Blijf wel in de pan roeren.

Haal de pan van het fornuis en laat het iets afkoelen.

Zet een zeef boven een kom en doe de pulp in de zeef. Druk de pulp door de zeef met een lepel. Zodat je alleen nog pitten in de zeef overhoudt.

3
Done

Scheid de eieren. Je hebt alleen het ei-geel nodig. (Je kunt de ei-witten bewaren voor een ander gerecht.)

Klop de ei-geel wat dikker.
Voeg de gecondenseerde melk en passiefruit puree toe en mix het door het ei-geel.

4
Done

Passiefruit Taart....

Vul de taartbodem met het passiefruit mengsel en zet dit nog eens 13 minuten in de oven.

Haal de taart uit de oven en laat hem minimaal 15 minuten afkoelen. Zet de taart vervolgens nog eens minimaal 1 uur in de vriezer voor je hem serveert.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Indische Rode Linzen Spinazie Soep
next
Red Velvet Cake-Lolly’s
previous
Indische Rode Linzen Spinazie Soep
next
Red Velvet Cake-Lolly’s

Add Your Comment