Ingredients
-
Red Velvet Cake
-
140 gram bloem
-
170 gram suiker
-
1/2 tlp baking soda
-
snufje zout
-
1 etlp cacaopoeder
-
175 ml zonnebloemolie
-
125 ml karnemelk
-
1 ei
-
1/2 tlp witte wijnazijn
-
1 tlp vanille extract
-
2 etlp rode kleurstof
-
Frosting
-
225 gram ongezouten boter (zacht)
-
500 gram poedersuiker
-
2 tlp vanille extract
-
2 etlp melk
-
snufje zout
-
Overig
-
Sprinkles (naar keuze)
-
Korte Saté prikkels
Directions
Red Velvet is bij ons in huis een van de favoriete cakes. Gelukkig is red velvet niet moeilijk om te maken, zo hoef je niet te werken met boter wat ik altijd fijn vindt. Geen uren wachten tot de boter bewerkbaar is. Toen ik Marcel vroeg wat te maken voor mijn verjaardagsfeest was het antwoord heel voor de hand liggens: Red Velvet Cake!
Met verjaardagen en feestjes vindt ik een cake altijd onhandig. Je moet dan stukken aan snijden ‘ik wil een kleinstukje’/’doe mij maar een groot stuk’ gedoe en dan ook nog eens extra afwas met bordjes en vorkjes. Nee, ik maak liever cupcakes of kleine sweets die in een formaat zijn en geen bestek nodig hebben. Voor mijn 30ste verjaardag had ik geen zin in weer cupcakes. Ik wou wel weer eens wat anders. Ik besloot van mijn beslag een sheet cake (plaat taart) te maken en uit de cake cirkels te snijden. Vervolgens wat frosting, sprinkles en een saté prikker en voila leuke Red Velvet Cake torentjes.
De neefjes (4 en 7 jaar) van Marcel vonden de lolly’s erg interessant en lekker. Wel zei de jongste toen ik iets te enthousiast was over dat hij ze zo lekker vond dat hij er nog een wou ‘Zo lekker zijn ze ook weer niet hoor!’ Toch wou wel een tweede cake lolly’s. TIP! Zorg er wel voor dat de sprinkles goed op de frosting zitten zodat ze er niet afvallen.
*NOTE – voor de bakplaat gebruikte ik de rechthoekige bakvorm Drömmar van IKEA deze was 37cm bij 25 cm en 3 cm hoog.
Steps
1
Done
|
Cake... Verwarm de oven op 170 C |
2
Done
|
In een kom meng de bloem, suiker, baking soda, zout en cacaopoeder. In een aparte kom (geschikt voor een mixer) mix samen de olie, karnemelk, ei, azijn, vanille en kleurstof. Terwijl je aan het mixen bent, voeg het bloem mengsel in delen toe tot het goed gemengd is. Voeg niet alle bloem in een keer maar doe dit echt beetje bij beetje. |
3
Done
|
Doe het beslag in het bakblik en zet de cake in de oven voor ongeveer 10-15 minuten. Laat de cake eerst 10 minuten afkoelen in het bakblik en vervolgens nog 30 minuten op een rooster tot ze volledig zijn afgekoeld. Laat het compleet afkoelen voor je verder gaat met het maken van de cake lolly's. |
4
Done
|
Frosting.... Maak de boter helemaal zacht in een kom met een keukenmachine of mixer. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe aan de boter. Ongeveer 125 gram per keer. Proef de frosting af en toe om te kijken of je hem zoet genoeg vindt. |
5
Done
|
Voeg de vanille, melk en zout toe en roer deze goed door de frosting. Doe de frosting in een spuitzak. |
6
Done
|
Lolly's... Snij kleine cirkels uit de red velvet cake. Voor één lolly heb je twee cake rondjes nodig. Neem één cake rondje en spuit hier wat frosting op. Zet één tweede cake rondje daar boven op en spuit ook hier frosting op. Prik de saté prikker in de cake toren en maak af met wat sprinkles. |