0 0
Red Velvet Cake-Lolly’s

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Red Velvet Cake
140 gram bloem
170 gram suiker
1/2 tlp baking soda
snufje zout
1 etlp cacaopoeder
175 ml zonnebloemolie
125 ml karnemelk
1 ei
1/2 tlp witte wijnazijn
1 tlp vanille extract
2 etlp rode kleurstof
Frosting
225 gram ongezouten boter (zacht)
500 gram poedersuiker
2 tlp vanille extract
2 etlp melk
snufje zout
Overig
Sprinkles (naar keuze)
Korte Saté prikkels

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Red Velvet Cake-Lolly’s

Little Buzz Favo!

Ingredients

  • Red Velvet Cake

  • Frosting

  • Overig

Directions

Share

Red Velvet Cake Lolly's

 

Red Velvet is bij ons in huis een van de favoriete cakes. Gelukkig is red velvet niet moeilijk om te maken, zo hoef je niet te werken met boter wat ik altijd fijn vindt. Geen uren wachten tot de boter bewerkbaar is. Toen ik Marcel vroeg wat te maken voor mijn verjaardagsfeest was het antwoord heel voor de hand liggens: Red Velvet Cake!

Met verjaardagen en feestjes vindt ik een cake altijd onhandig. Je moet dan stukken aan snijden ‘ik wil een kleinstukje’/’doe mij maar een groot stuk’ gedoe en dan ook nog eens extra afwas met bordjes en vorkjes. Nee, ik maak liever cupcakes of kleine sweets die in een formaat zijn en geen bestek nodig hebben.  Voor mijn 30ste verjaardag had ik geen zin in weer cupcakes. Ik wou wel weer eens wat anders. Ik besloot van mijn beslag een sheet cake (plaat taart) te maken en uit de cake cirkels te snijden. Vervolgens wat frosting, sprinkles en een saté prikker en voila leuke Red Velvet Cake torentjes.

 

Little Buzz Logo KleurDe neefjes (4 en 7 jaar) van Marcel vonden de lolly’s erg interessant en lekker. Wel zei de jongste toen ik iets te enthousiast was over dat hij ze zo lekker vond dat hij er nog een wou ‘Zo lekker zijn ze ook weer niet hoor!’ Toch wou wel een tweede cake lolly’s. TIP! Zorg er wel voor dat de sprinkles goed op de frosting zitten zodat ze er niet afvallen.

 

 

*NOTE – voor de bakplaat gebruikte ik de rechthoekige bakvorm Drömmar van IKEA  deze was 37cm bij 25 cm en 3 cm hoog.

Steps

1
Done

Cake...

Verwarm de oven op 170 C
Vet een rechthoekige bakvorm in met boter en bekleed hem met bakpapier. (zie *note hier boven)

2
Done

In een kom meng de bloem, suiker, baking soda, zout en cacaopoeder.

In een aparte kom (geschikt voor een mixer) mix samen de olie, karnemelk, ei, azijn, vanille en kleurstof.

Terwijl je aan het mixen bent, voeg het bloem mengsel in delen toe tot het goed gemengd is. Voeg niet alle bloem in een keer maar doe dit echt beetje bij beetje.

3
Done

Doe het beslag in het bakblik en zet de cake in de oven voor ongeveer 10-15 minuten.
Om te controleren of de cake klaar zijn kun je een saté prikker in de cake prikken en als deze er schoon uit komt is hij klaar.

Laat de cake eerst 10 minuten afkoelen in het bakblik en vervolgens nog 30 minuten op een rooster tot ze volledig zijn afgekoeld. Laat het compleet afkoelen voor je verder gaat met het maken van de cake lolly's.

4
Done

Frosting....

Maak de boter helemaal zacht in een kom met een keukenmachine of mixer.

Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe aan de boter. Ongeveer 125 gram per keer. Proef de frosting af en toe om te kijken of je hem zoet genoeg vindt.

5
Done

Voeg de vanille, melk en zout toe en roer deze goed door de frosting.

Doe de frosting in een spuitzak.

6
Done

Lolly's...

Snij kleine cirkels uit de red velvet cake. Voor één lolly heb je twee cake rondjes nodig.

Neem één cake rondje en spuit hier wat frosting op. Zet één tweede cake rondje daar boven op en spuit ook hier frosting op. Prik de saté prikker in de cake toren en maak af met wat sprinkles.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Passiefruit Taart
next
Nutella Wentelteefjes
previous
Passiefruit Taart
next
Nutella Wentelteefjes

Add Your Comment