Ingredients
-
2 eendenborstfilet met vetlaag
-
1 tlp Chinese vijf kruidenpoeder
-
zout en peper
-
1/2 komkommer
-
3 bosuien
-
10 st mini wraps
-
hoisin saus
-
aluminiumfolie
Directions
Met twee eendenborstfilets in de vriezer, wist ik meteen wat ik hier mee wou maken: 5 spice eenden wraps! Als je wel eens Peking duck hebt gegeten, dan komt dit simpele recept daarbij in de buurt. Ik ben dol op peking eend, Marcel heeft het zelfs al eens gemaakt (sorry vergeten foto’s voor een post te maken). Nu probeerde ik deze smaken te her-creëren met de filets. Aziatische smaken door de Chinese vijf kruiden en hoisin saus. Geserveerd met komkommer en bosui in een wrap.
Eigenlijk hoor je eend te eten met Chinese pannenkoekjes, maar omdat ik deze tot heden nog nergens heb kunnen vinden, ben ik gegaan voor tortilla mini-wraps. Zelf vindt ik de mini-wraps van Mesa Mexicana hier ideaal voor vanwege de grote, maar je kunt ook grotere gebruiken of als je dus Chinese pannenkoekjes hebt gevonden die.
Steps
1
Done
|
Haal de eendenborstfilet minimaal één uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. |
2
Done
|
Snij de vetlaag van de filets kruislings tot het vlees in. Kruid beide kanten van de filets in met zout en peper en wrijf de Chinese vijf kruiden erin. |
3
Done
|
Zet een grote koekenpan op het fornuis en bak de eendenborstfilets op de velkant (er is geen boter of olie nodig) voor 5 minuten tot het vel krokant en goudbruin is. (de eens moet wel wat rosé zijn van binnen, maar niet te rood en rauw). Haal de eend uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie laat ze rusten voor 5 minuten. |
4
Done
|
Snij ondertussen de komkommer en bosui in reepjes. Verwarm de wraps in de magnetron volgens de verpakking. Snij de eend in reepjes en serveer alles zodat iedereen hun 5 spice eenden wraps kan samenstellen. Schenk de hoisinsaus in een bakje. |